ACTUALITATEUn fost consilier prezidențial spune că Emil Boc se pregătește de PREZIDENȚIALE....

Un fost consilier prezidențial spune că Emil Boc se pregătește de PREZIDENȚIALE. Actualul primar al Clujului tocmai a scos de la naftalină proiectul regionalizării

Primarul Clujului, Emil Boc, ar putea noul președinte al României din 2024. Afirmația a fost făcută de fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu spune că Boc este un autentic om de stânga și nu de dreapta, așa cum este prezentat opiniei publice.

„Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat fostul consilier la Digi 24.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Lăzăroiu e convins că primarul Clujului se pregătește pentru a fi președinte.

„Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi,.., Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu.

Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul.

Ar fi fost un alt fel de chimie între ei, decât între Cîțu și Orban. Deci eu mai degrabă îl văd pe Boc, dar repet, îi rog pe oameni să reflecteze la asta: Boc e de stânga, nu e de dreapta. Paradoxal, și dacă te uiți și la biografia lui – el a crescut într-o familie săracă, a realizat totul pe cont propriu. Faptul că face ce trebuie în anumite momente și ia niște măsuri nepopulare, asta nu ține de stânga sau dreapta”, a explicat scriitorul Sebastian Lăzăroiu.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Recent, primarul Clujului a făcut o pledoarie pentru desființarea județelor și pentru regionalizare, proiect care a mai fost îmbrățișat de Boc și pe vremea când a fost premier.

„În 2011, ca premier am încercat comasarea județelor și cred încă în ea. România nu a putut atrage fonduri la nivel regional, pentru că nu îndeplinim criteriile de populație, cu excepția Sucevei, care are peste 800.000 de locuitori. Județele noastre nu se califică la dimensiunea definiției de regiune în UE. Pentru asta trebuie să comasăm județele. Atunci le-am comasat în 16 județe, de fapt erau 13, plus trei. Ultimele trei erau Harghita, Covasna și Mureș, pentru că UDMR nu dorise sub nicio formă ca aceste județe să facă parte din alte zone și să își piardă majoritatea. Le-am oferit ultima soluție și să rămână la aceste județe distincte și să le comasăm pe celelalte. Nici acolo UDMR-ul nu a fost de acord și proiectul de regionalizare, pe care l-am avut pe masă, s-a oprit” , a spus Boc de curând într-o dezbatere citată de Știri de Cluj.

În perioada în care Boc a fost premier, Guvernul său a implementat politici dure de austeritate, care au condus la cele mai violente și lungi proteste din istoria României. După 25 de zile de proteste neîntrerupte, în multe județe ale țării, Emil Boc a fost demis de președintele Traian Băsescu.

De menționat este că România a mai fost regionalizată doar în perioada ocupației sovietice, după Al Doilea Război Mondial și o scurtă perioadă în timpul dictaturii regale din 1938.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. nu doar că e de stânga, dar știe clar care-i valul și va fi la fel de neomarxist ca și Cioloș, pentru că și in Cluj s-a aliat cu progresimea și hippsterimea. Recent a lăsat gay pride-ul in centrul clujului după ce ani de zile era in alt loc mai lateral. deci e clar pe val, se va folosi de orice lobby posibil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...