Uniunea Europeană a autorizat introducerea pe piață, ca aliment nou, a făinii din greier. Este al treilea astfel de produs avizat de UE după viermii de făină, în iunie 2021, și lăcustele migratoare, în noiembrie 2021, conform News Italy.
Astfel, făina din greier de casă (Acheta domesticus) poate fi utilizată în diverse alimente, inclusiv pâine, biscuiți, batoane de cereale, paste umplute și neumplute produse uscate, sosuri, din leguminoase și legume, în pizza, produse din paste, zer praf, produse înlocuitoare de carne, supe sau chiar băuturi asemănătoare berii, produse din ciocolată, gustări, altele decât chipsurile și în preparate din carne, destinate populației generale.
Comercializarea insectelor pentru alimentație este posibilă în Europa prin intrarea în vigoare a regulamentului UE privind „alimentele noi” la 1 ianuarie 2018, care permite recunoașterea insectelor întregi atât ca alimente noi, cât și ca produse tradiționale din țări terțe.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În avizul său științific, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că pulberea parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) este sigură în condițiile de utilizare și nivelurile de utilizare propuse, conform avizului din 3 ianuarie 2023.
Recent, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a opinat că nu înțelege cum cineva poate mânca gândaci, pe care îi vezi „și pe scările blocului”.