ACTUALITATEComisia Europeană a aprobat utilizarea unui VIERME drept aliment

Comisia Europeană a aprobat utilizarea unui VIERME drept aliment

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou, scrie Profit.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Europa este lider în ceea ce privește startup-urile concentrate pe creșterea insectelor, după ce a inclus insectele pe lista alimentelor sustenabile. Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor. Unele state membre UE, inclusiv Finlanda, Belgia și Olanda, permit deja vânzarea de alimente care conțin insecte în magazine. Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite în dieta a aproximativ două miliarde de persoane din întreaga lume, însă mulți consumatori din Europa vor trebui să depășească, ceea ce Niccolo Manzoni, director la firma franceză Five Seasons Ventures, numește „ick factor” (senzație de repulsie n.r.).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Incep sa ne pregateasca pentru noua normalitate si in sistemul alimentar?!!! Cata nesimtire. Aceleasi prezentari tendentioase ale avantajelor si lipsa totala a dezavantajelor. Principalul argument este acela ca sunt deja folosite de unii?!??! Si Geiț se chinuie sa faca apa din caca. Preocupari adevarate …..demne de mileniul 3.

  2. Si chinezii isi devoreaza cainii! Ce inseamna asta, ca trebuie sa ne apucam sa mancam si noi caini? Ori pisici?
    Detinutii din lagarele staliniste mancau orice animal prindeau, dar faceau o foame cumplita acolo!
    Cam suspecta finantarea start-up-urilor europene care cresc insecte!
    E clar ce urmeaza: sa mancam insecte uscate si macinate, sa bem apa din caca, sa mancam carne falsa produsa prin experimente genetice si sa continuam sa ne uitam la TV pentru ca de acolo vine indoctrinarea maselor!
    Traiasca noua ordine mondiala!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...