sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEComisia Europeană a aprobat utilizarea unui VIERME drept aliment

Comisia Europeană a aprobat utilizarea unui VIERME drept aliment

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou, scrie Profit.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Europa este lider în ceea ce privește startup-urile concentrate pe creșterea insectelor, după ce a inclus insectele pe lista alimentelor sustenabile. Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor. Unele state membre UE, inclusiv Finlanda, Belgia și Olanda, permit deja vânzarea de alimente care conțin insecte în magazine. Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite în dieta a aproximativ două miliarde de persoane din întreaga lume, însă mulți consumatori din Europa vor trebui să depășească, ceea ce Niccolo Manzoni, director la firma franceză Five Seasons Ventures, numește „ick factor” (senzație de repulsie n.r.).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. Aceste schimbări de mentalitate, pe care unii le critică, vor salva planeta. Schimbările sunt grele la început. După schimbarea mentalității, ne vom mira de ce nu s-a făcut mai demult.

 2. Si chinezii isi devoreaza cainii! Ce inseamna asta, ca trebuie sa ne apucam sa mancam si noi caini? Ori pisici?
  Detinutii din lagarele staliniste mancau orice animal prindeau, dar faceau o foame cumplita acolo!
  Cam suspecta finantarea start-up-urilor europene care cresc insecte!
  E clar ce urmeaza: sa mancam insecte uscate si macinate, sa bem apa din caca, sa mancam carne falsa produsa prin experimente genetice si sa continuam sa ne uitam la TV pentru ca de acolo vine indoctrinarea maselor!
  Traiasca noua ordine mondiala!

 3. Incep sa ne pregateasca pentru noua normalitate si in sistemul alimentar?!!! Cata nesimtire. Aceleasi prezentari tendentioase ale avantajelor si lipsa totala a dezavantajelor. Principalul argument este acela ca sunt deja folosite de unii?!??! Si Geiț se chinuie sa faca apa din caca. Preocupari adevarate …..demne de mileniul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate