duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEUcraina, cufundată în corupție. 3 din 4 ucraineni îl văd pe Zelenski...

Ucraina, cufundată în corupție. 3 din 4 ucraineni îl văd pe Zelenski vinovat pentru acest lucru

Războiul în desfășurare nu mai este o scuză pentru a nu aborda corupția în democrația Ucrainei, conform Remix News.

Peste trei sferturi dintre ucraineni cred că președintele Volodimir Zelenski este direct responsabil pentru corupție atât în cadrul guvernului, cât și în administrația militară a țării, a relevat un nou sondaj.

Potrivit unui sondaj realizat de Fundația pentru Inițiative Democratice și Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, cu sprijinul Centrului pentru Societatea Civilă din Praga, 77,6% dintre respondenții ucraineni îl învinuiesc pe liderul ucrainean pentru corupția endemică.

„Întârzierea rezolvării problemelor, care subminează încrederea oamenilor în victorie, afectează și reputația președintelui. Sondajul a arătat că 77,6% dintre cetățeni cred că președintele este direct responsabil pentru corupția din guvern și administrația militară”, a declarat sociologul Petro Burkovsky, directorul Fundației pentru Inițiative Democratice.

El a remarcat că „argumentul larg răspândit că guvernul nu are timp să facă totul” nu mai funcționează după 16 luni de război și nu mai este o scuză pentru cei care nu fac nimic pentru a combate abuzurile, neglijența și incompetența, mai ales că acesta a fost ales și desemnat tocmai „să aibă timp să facă totul pentru a o combate corupția, folosind puterile care au fost extinse în timpul stării de război”.

„Cu alte cuvinte, oficialii care nu își îndeplinesc îndatoririle nu sunt mai puțin periculoși în acest moment decât Rusia. Iar cetățenii se așteaptă ca Volodimir Zelenski să fie hotărât să îndepărteze astfel de persoane din conducere, să asculte și să numească directori care vor evidenția cu onestitate problemele și vor propune soluții cu competență”, a declarat Burkovsky pentru portalul de știri ucrainean Karpatalja.info, în limba maghiară.

Potrivit sondajului, 72,9% dintre ucraineni susțin, de asemenea, concedierea soldaților răniți din forțele armate, cu o compensație adecvată pentru a acoperi tratamentul și refacerea, iar 46,3% susțin transferul lor voluntar în unitățile militare pentru a înlocui actualii angajați care nu luptă pe front.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE