duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEPreședintele Elveției, categoric împotriva furnizării de arme către Ucraina

Președintele Elveției, categoric împotriva furnizării de arme către Ucraina

Elveția va continua să se opună furnizării de arme Ucrainei, deoarece țara își păstrează neutralitatea constituțională, a confirmat marți președintele Alain Berset, potrivit Remix News.

Berset, care și-a asumat rolul rotativ de președinte elvețian pentru 2023, a reiterat angajamentul țării sale de a oferi sprijin umanitar Ucrainei și va continua să se încadreze în conformitate cu sancțiunile rusești conduse de UE. Cu toate acestea, el a respins orice idee conform căreia țara va furniza arme direct Ucrainei sau ar permite exportul prin terți..

„Discuția despre exportul de arme, arme… cu cadrul legal pe care îl avem în Elveția, nu este posibilă”, a spus Berset reporterilor în marja întâlnirilor de la Națiunile Unite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pentru guvern și pentru Consiliul Federal, trebuie și dorim să menținem acest cadru legal și să lucrăm în acest cadru legal”, a adăugat el,

Berset a avut joi prima întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a condamnat agresiunea militară a Rusiei și a discutat despre „angajamentul umanitar puternic al Elveției față de Ucraina”, referindu-se la un pachet de sprijin de 115 milioane de euro pentru eforturile de deminare și protecția civililor din țară.

„Elveția este solidară cu Ucraina”, a adăugat Berset.

Legea de neutralitate a Elveției dictează că armele și munițiile fabricate în Elveția nu pot fi livrate direct țărilor aflate în război. Totuși, unii parlamentari elvețieni doresc ca țara să aprobe reexportul de arme vândute anterior aliaților occidentali către Ucraina.

„Suntem neutri și vom rămâne așa, dar în situația actuală îi împiedicăm de fapt pe partenerii noștri occidentali să susțină Ucraina”, a declarat luna trecută politicianul liberal Thierry Burkart.

Țara a refuzat până acum să aprobe cererile de reexport din partea Germaniei și Spaniei, iar remarcile recente ale lui Berset sugerează că țara se va abține de la a face acest lucru.

Reamintim că mai multe ziare occidentale au titrat în aceste zile că explozia conductelor Nord Stream a fost cauzată de un grup pro-Ucraina. Kievul a negat implicarea.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate