marți, mai 21, 2024
OPINIIPlătim să fim batjocoriți?

Plătim să fim batjocoriți?

Uneori stau și mă întreb: cât mai poate îndura românul de rând? Prezența foarte mică la alegerile din 6 decembrie arată tuturor că majoritatea românilor nu mai cred demagogia multor politicieni corupți și ghidați doar de grija buzunarului găștii din care fac parte, nicidecum nu poartă pe umeri povara țării pe care ar trebui să o guverneze cu frică de Dumnezeu și rușine de oameni, contrar modelului judecătorului nedrept din Scriptură.

Clasa politică actuală, cu unele excepții, oare chiar nu pricepe că nu mai reprezintă voința poporului din moment ce îi votează pe cei ce au câștigat maximum 10% din totalul populației cu drept de vot? Restul au evident procente și mai mici. Așadar, o clasă politică nelegitimă! Nu e timpul oare să vă găsiți alt loc de muncă, domnilor politicieni credincioși doar în campania electorală? Excepțiile doar confirmă regula. Nu se înspăimântă oare ei la depunerea jurământului pe Biblie (excludem pe cei care fug de ea, ca dracul de tămâie), încheind cu ,,Așa să-mi ajute Dumnezeu!”? Pot face asta și apoi să fure cu conștiința împăcată sau să facă legi potrivnice bunăstării propriului popor? Dacă da, mi-e milă de sufletul lor și le doresc să își vină în fire, asemenea fiului risipitor din parabolă, și să părăsească fărădelegea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Tot zilele astea citeam și știri despre liberalizarea pieței românești de energie. Mi se pare dubioasă graba cu care s-au aranjat toate încât să plătim mulți dintre noi (cei mai puțin informați despre ce pot face încât să încheie alte contracte cu prețuri mai bune) un preț mai mare la energie după 1 ianuarie 2021. Și acest lucru după un an greu ca 2020, după înghețarea unor salarii la nivelul anului trecut, după anularea dublării alocațiilor conform legii (vor crește de luna asta cu doar 20%), după falimentarea sau apropierea de faliment a unor afaceri, din cauza unor măsuri iresponsabile ale Guvernului, după încălcarea flagrantă a libertății religioase, a libertății de exprimare (inclusiv prin închiderea unor site-uri), a libertății de mișcare, a împiedicării pelerinilor să își cinstească sfinții dragi de hramul lor, după…

Mă (Vă) întreb retoric: Cui folosește scumpirea energiei? <<Petrișor Peiu afirmă că liberalizarea pe piața electricității pentru companii a adus un dezastru: „firmele românești plătesc pentru electricitate mai mult decât se plătește în jumătate din statele UE (printre altele, noi plătim o electricitate mai scumpă decât în Franța, Luxemburg, Suedia, Danemarca sau Ungaria)!”.>> (sursa aici).

Titlul materialului meu a pornit însă de la altă știre ): de Revelion, la TVR, post plătit din banii noștri, ai tuturor, niște oameni (că români nu am cum să îi numesc, având în vedere comportamentul lor, presupus artistic) își permit să batjocorească public credința majorității românilor. Batjocorind moaștele, anafura, aghiasma, chiar Sfânta Împărtășanie, nu faci decât să dai dovadă de lipsă de credință (acest aspect îl pot înțelege și chiar respecta, dacă ești ateu), însă mai grav, dai dovadă de lipsă de orice dram de omenie, de lipsa acută a unui bun simț elementar.

Să facem o comparație, ținând cont că acești bufoni au fost plătiți din banii românilor: dacă ești artist și cineva te cheamă la ziua sa onomastică, plătindu-te regește să întreții petrecerea, ți-ai permite oare să îți bați joc de sărbătorit sau de invitații săi, jignindu-i sau batjocorind credința acestora?! Dacă ești nebun, DA. Dacă ești însă un om cumsecade, ți-ar fi rușine de asemenea ticăloșie și te-ai abține, chiar dacă ți-ar trece prin cap un asemenea gând netrebnic. Doar bufonii regelui aveau privilegiul de a critica pe oricine, fără să riște pierderea capului, la propriu. Acești bufoni ai zilelor noastre și-au pierdut cumpătul și capul, odată cu pierderea bunului-simț!

Ce e de făcut? În primul rând, eu am făcut deja plângere la CNCD și la CNA. E inadmisibil așa ceva! Vă îndemn să procedați așa cât mai mulți dintre dvs.! În al doilea rând, voi boicota TVR, ne(mai)urmărind programele difuzate de aceasta. Măcar atât putem face spre răsplata cuvenită a Televiziunii Naționale care și-a permis să ne batjocorească credința de Anul Nou. Cât despre protagoniști, Dumnezeu să îi ierte, că nu știu ce fac! Le doresc pocăință, îndreptare și mântuire sufletelor lor de o micime înspăimântătoare. Dumnezeu ne iubește deopotrivă, buni și răi și ne așteaptă pe toți alături de El după moartea fiecăruia. Depinde doar de noi dacă alegem în viața asta (o vale a plângerii) să slujim iubirii (singura mai tare ca moartea) sau morții (ca idol vremelnic)!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE