ACTUALITATEBătaie de joc la adresa credincioșilor la TVR, chiar în noaptea de...

Bătaie de joc la adresa credincioșilor la TVR, chiar în noaptea de Revelion: „Anafura ca starter”, Aghiasma „dacă se îmbată cineva” și ironii despre Sf. Împărtășanie

Televiziunea Română (TVR) a oferit un moment în care protagoniștii programului special de Anul Nou au luat în derâdere cele sfinte, chiar în seara de Revelion.

În cadrul programului „Revelion la mine ACAS’ ”, protagoniștii au realizat o scenă în care un bărbat îmbrăcat în femeie, ce încearcă să imite o femeie în vârstă, vorbește despre modul în care petrece Anul Nou la biserică.

Sceneta începe cu Mugur Mihăescu prezentând-o pe „o doamnă pe care se citește distracția pe fața ei”. Bărbatul ce interpretează o bătrânică, arhietipul femeii în vârstă credincioasă, începe prin a săruta microfonul, așa cum de obicei sărută sfintele moaște.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Bătrânica” spune că părintele a lăsat în biserică „anafura ca starter”, „împărtășanie să ne tratăm și noi” și „aghiasmă să dăm pe una, dacă se îmbată”, totul cu pauze în care aceasta sărută microfonul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Scena a stârnit nemulțumire în rândul multor credincioși și a preoților, care se consideră batjocoriți chiar în prima zi din An, la Televiziunea finanțată și din banii lor. Mai multe persoane au mărturisit, sub protecția anonimatului, că vor reclama TVR la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Conform surselor contactate de R3Media, sumele cu care au fost plătiți realizatorii acestui spectacol au fost de ordinul a zecilor de mii de lei noi: Conform unor surse confidențiale, Mugur Mihăescu ar fi primit în jur de 60 mii lei, Radu Pietreanu aproximativ 50 mii de lei, o actriță din emisiune a primit 28 mii de lei pentru texte, plus un contract pe firma lui Bittman în jur de 200 de mii de lei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate