luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEÎn plin scandal „Visarion Alexa”, cineva i-a cerut unui om de radio...

În plin scandal „Visarion Alexa”, cineva i-a cerut unui om de radio să facă o poezie împotriva „celor care se roagă în mănăstiri”. Răspunsul domnului RIMĂ a fost o mărturisire de credință

Flick „Domnul Rimă” este un binecunoscut om de media din România, devenit faimos pentru abilitatea sa de a face o poezie, ad-hoc, în cunoscutul stil popular românesc. Timp de 12 ani a fost DJ la emisiuni la Radio Zu, devenind una dintre cele mai cunoscute voci de pe undele românești.

El realizează un podcast pe Youtube, unde are peste 78.000 de abonați, iar pe instagram este urmărit de peste 812.000 de români.

Pe facebook, Andrei Sebastian Filcea – numele real al lui Flick – este urmărit de peste 1,4 milioane de oameni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea:Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chestertonvei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar dacă nu mai lucrează în Radio, Flick a păstrat obiceiul de a răspunde la cererile de dedicații poetice, pe anumite subiecte. Cea mai recentă a fost de la o persoană care i-a cerut să facă o poezie „despre ăștia care merg toată ziua la mănăstiri, se roagă din nimic și la orice.Să creadă în ei, nu aiurea. Dacă Dumnezeu exista, nu mai erau săraci”.

Replica lui Andrei Sebastian Filcea a fost o poezie despre care comentatorii i-au spus că reprezintă o „mărturisire elegantă a credinței”. Răspunsul este cu atât mai important cu cât vine în plin scandal „Visarion Alexa”, ocazie de care au profitat criticii credinței.

„De ce vorba ta e tunet?
Nu ai drept a judeca
Bucuria unui suflet
De a crede în ceva.

E bine să crezi în tine
Cum în mine cred și eu.
Dar și-acolo, ascuns bine,
Eu cred că e Dumnezeu.

Nu ești obligat să crezi
Și m-aș bucura nespus
Să nu plângi. Dar o să vezi:
Când suferi, te uiți în sus!”

Andrei Sebastian Filcea este căsătorit și are un copil.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate