ACTUALITATEPatriarhul Daniel a slujit în veșminte preoțești cu simboluri tradiționale de Ziua...

Patriarhul Daniel a slujit în veșminte preoțești cu simboluri tradiționale de Ziua Satului Românesc

Patriarhul României, PF Daniel, a slujit îmbrăcat în straie preoțești cu motive tradiționale, în Duminica a 18-a după Rusalii, pentru a onora astfel Ziua Satului Românesc, informează Basilica.

În cuvântul ținut cu ocazia acestei Duminici, părintele Patriarh a amintit că Biserica Ortodoxă Română a dedicat anul 2019 cinstirii satului românesc, iar ulterior Parlamentul României a declarat ultima duminică din septembrie ca fiind Ziua Satului Românesc.

În ultima duminică din luna septembrie celebrăm Ziua Satului Românesc, sărbătoare instituită prin Legea nr. 44/2020.

„Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări cu caracter social, cultural și științific în scopul de a aprecia și a promova satul românesc”, se menționează în lege.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate