luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATECSAT a aprobat actualizarea programului „Armata 2040”. Forțele armate române ar trebui...

CSAT a aprobat actualizarea programului „Armata 2040”. Forțele armate române ar trebui să fie „capabile de a se disloca rapid pe teritoriul naţional sau pentru sprijinirea aliaţilor noştri”

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, în şedinţa de marţi, actualizarea programului “Armata 2040”, pe principalele direcţii: bugetarea necesarului de personal al armatei, reconfigurarea programelor de înzestrare şi a eforturilor de refacere a stocurilor, modernizarea industriei de apărare, precum şi măsurile pentru o mai bună menţinere a personalului militar calificat, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, analiza măsurilor privind modernizarea Armatei României a fost unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

Programul “Armata 2040” urmărește dezvoltarea unor capabilități militare naţionale care să asigure îndeplinirea de către statul român a obligaţiei constituționale de apărare a integrității teritoriale a României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În contextul deciziei de alocare a 2,5% din PIB pentru Apărare, începând cu 2023, membrii CSAT au concluzionat că există toate premisele pentru realizarea unei structuri de forţe armate cu capacitate de luptă ridicată, dotate cu echipamente moderne, interoperabile cu cele ale aliaţilor, capabile de a se disloca rapid pe teritoriul naţional sau pentru sprijinirea aliaţilor noştri, auto-sustenabile şi cu mijloace de protecţie multidimensională, cu un sistem de comandă şi control flexibil şi eficient”, se arată în comunicatul citat.

La şedinţa CSAT condusă de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Nicolae Ciucă (ministru interimar al Apărării), ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul de Interne, Lucian Bode, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Gabriel Vlase, şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul Consiliului, Mihai Şomordolea.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Cînd armata este pt apărarea țării nu e nevoie „de a se disloca rapid”. Cînd ți-e frică de oamenii pe care-i cocoșești, da!
    Un fost jandarm zicea că mai bine se făcea polițist că odată plecat la servici nu știa cînd se-ntoarece, îi duceau și-n alte județe, în schimb polițiștii stau pe lîngă casă.
    Odată credeam că jandrmeria este o păcăleală benefică de a avea, la nevoie, mai mulți soldați. Nu mai cred, jandarmii sînt doar pt ținerea noastr-n frîu cînd ne ajunge cuțitul la os. Văd că nici armata nu-i departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate