marți, martie 5, 2024
ACTUALITATETVR: Sute de mii de oameni în întuneric și frig, din cauza...

TVR: Sute de mii de oameni în întuneric și frig, din cauza viscolului / Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar exista numerar și transportul ar fi 100% electric?

Marți, 28 noiembrie, sute de mii de persoane din România se găseau în întuneric și frig, din cauza viscolului, informează Televiziunea Română.

Ieri, în urma viscolului, aproape 400.000 de locuri de consum, din 460 de localități din sud-estul României rămăseseră fără energie electrică, potrivit statisticilor Comandamentului energetic de iarnă. Azi, la prânz, după intervențiile tehnicienilor, numărul lor scăzuse la mai puțin de jumătate, precizează sursa citată.

Sunt localități, deci, unde oamenii sunt în întuneric și frig de peste 30 de ore.

Situația repetă, la o scară mult mai mare, ce s-a petrecut acum o săptămână în estul României: atunci a fost vorba despre „doar” câteva mii de români.

Ca și atunci, se nasc aceleași întrebări la care nu răspunde nimeni: ce s-ar fi întâmplat cu acești oameni dacă nu ar fi putut plăti numerar, ci doar prin intermediul plăților electronice, care funcționează pe bază de curent electric? Amintim că doar luna trecută, Guvernul Ciolacu avea intenția de a limita drastic tranzacțiile cu numerar între persoane fizice și juridice.

Dar dacă transportul, inclusiv cel public, s-ar face numai cu autovehicule electrice? Reamintim că din 2035, Uniunea Europeană nu va mai permite vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină. Banca Mondială propune măsuri pentru „stimularea” românilor să renunțe mașinile cu motoare pe bază de combustie internă, în favoarea electricelor.

În același registru, planurile „orașelor de 15 minute”, lege adoptată recent de Parlament, prevăd și ele renunțarea la mașinile clasice, în favoarea celor electrice.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE