miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATETaxiurile aeriene ar putea deveni realitate în viitorul apropiat. Proiectul se află...

Taxiurile aeriene ar putea deveni realitate în viitorul apropiat. Proiectul se află pe masa Primăriei Capitalei

Taxiurile aeriene ar putea deveni realitate în anii viitori și în București. Pe masa Primăriei Capitalei se află un proiect privind dezvoltarea mobilității aeriene urbane, informează Fanatik.ro.

La începutul anului, Uniunea Europeană a anunțat că taxiurile aeriene ar putea deveni realitate curând, forul de la Bruxelles împreună cu producătorii de drone urmărind implementarea acestui tip de mobilitate la scară largă.

În țară noastră încep deja să fie luate măsuri în acest sens. Primăria Capitalei a anunțat că va colabora cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli” (INCAS), pentru dezvoltarea mobilității aeriene urbane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit sursei citate, un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în şedinţa de marţi, 7 februarie, a Consiliului General al Capitalei.

Uniunea Europeană urmărește să aplice toate aceste soluții până în anul 2030. Orașele din România selecționate sunt: Bucureşti, Suceava şi Cluj-Napoca.

”Mobilitatea Aeriana Urbană (Urban Air Mobility) este un concept inovativ care îşi propune să folosească în mod eficient spaţiul aerian al oraşelor pentru a le oferi cetăţenilor soluţii inteligente de transport şi comunicare.

Pe măsură ce transportul urban tinde a folosi tot mai mult spaţiul aerian, o nouă direcţie în dezvoltarea durabilă a oraşelor devine posibilă.

Urban Air Mobility se doreşte a fi un sistem integrat de transport aerian pentru pasageri şi pentru mărfuri în zonele urbane, care poate contribui în mod decisiv la implementarea cu succes a sistemelor de mobilitate urbană multimodală. (…)

Dezvoltarea şi implementarea soluţiilor Urban Air Mobility se vor realiza prin implicarea unor instituţii importante din domeniul aerospaţial autohton şi nu numai”, prevede documentul CE.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate