ACTUALITATEFederația „Solidaritatea Sanitară”: Obligarea la testarea periodică pe banii personali a lucrătorilor...

Federația „Solidaritatea Sanitară”: Obligarea la testarea periodică pe banii personali a lucrătorilor din sănătate, un abuz. Este o formă implicită de obligare la vaccinare

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită tuturor instituțiilor statului să înceteze abuzurile asupra lucrătorilor din sănătate care au dobândit imunitate în urma infectării cu SARS-CoV-2, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției R3media.

Sindicaliștii consideră că noua Metodologie de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată pe 2 iulie, este abuzivă, deoarece nu recunoaște imunitatea dobândită de lucrătorii de sănătate în urma infectării cu sars-cov2, dar și pentru că lasă sarcina probei și a dovezilor în sarcina angajaților.

Federația reacționează la declarațiile Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, care a anunțat că medicii nevaccinați se vor testa pe bani lor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Federația afirmă că utilizarea testării periodice este o formă implicită de obligare la vaccinare.

„Abuzul îl constituie declarațiile oficiale și prevederile Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 02.07.2021 (p. 9). După ce de-a lungul întregii pandemii COVID-19 INSP-ul și responsabilii de coordonarea acțiunilor împotriva pandemiei din Guvern au ratat evidența corectă a profesioniștilor din sănătate infectați, a celor decedați și a celor vaccinați, acum aceste instituții devin sursa unui abuz la adresa acestei categorii de lucrători. În discuție sunt următoarele erori existente în documentul amintit anterior:

  • Nerecunoașterea imunității dobândită de lucrătorii din sănătate în urma infectării cu SARS-CoV-2, dovedită de existența anticorpilor
  • Utilizarea testării periodice ca formă implicită de obligare la vaccinare
  • Tratamentul discriminatoriu al lucrătorilor din sănătate
  • Sarcina probei și costurile dovezilor sunt atribuite în mod greșit angajaților
  • Prevederile în discuție vizează extinderea/menținerea afacerilor privind testarea pe seama lucrătorilor din sectorul public de sănătate”, afirmă comunicatul.

Sindicaliștii spun că vaccinare este doar unul dintre motivele de a obține imunitatea când aceasta lipsește, nu este un scop în sine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Analiza de ansamblu a situației arată că autoritățile confundă mijloacele cu scopurile: principalul scop al acestei categorii de demersuri epidemiologice îl constituie obținerea imunității împotriva SARS-CoV-2, vaccinarea fiind unul dintre mijloacele de atingere a acestui scop. Cu alte cuvinte, vaccinarea trebuie utilizată pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește, nu pentru a înlătura dubiile autorităților sau a utiliza cu orice preț vaccinurile deja achiziționate. Atunci când lucrătorii din sănătate care au deja imunitate ajung să fie obligați de facto la a se vaccina, cum se întâmplă prin aceste măsuri anunțate de autorități, costurile derivate din limitele cunoașterii și riscurile aferente lor sunt plasate în sarcina lucrătorilor din sănătate aflați în aceste situații”, precizează Federația.

În continuare, cei de la „Solidaritatea Sanitară” arată că autoritățile au bâlbâit datele și au comunicat informații eronate „din dorința de a raporta cu orice preț atingerea obiectivelor”.

„Așa cum a declarat continuu în mod public și a dovedit prin acțiunile sale, Federația „Solidaritatea Sanitară” sprijină vaccinarea lucrătorilor din sănătate. Nu sprijinim însă utilizarea cu orice preț a vaccinurilor. Vaccinarea este soluția corectă pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a atras atenția guvernanților în urmă cu mai multe luni asupra procentului real al lucrătorilor din sănătate vaccinați, asupra erorilor din campania de vaccinare, asupra soluțiilor de stimulare a vaccinării acestei categorii de profesioniști și asupra necesității de a constata că lucrătorii care au trecut printr-un episod de infecție cu SARS-CoV-2 trebuie considerați imunizați. Monitorizarea corectă a numărului de lucrători din sănătate infectați, făcută (doar de) Federația „Solidaritatea Sanitară” în cadrul Platformei de monitorizare a lucrătorilor din sănătate infectați, este un instrument util pentru a identifica situația reală a imunității lucrătorilor din sănătate împotriva SARS-CoV-2.

Principala cauză a ratării țintelor U.E. de vaccinare a lucrătorilor din sănătate o constituie refuzul de a demara o campanie în rândul lucrătorilor din sănătate. O întrebare retorică poate evidenția incoerența și incompetența responsabililor de coordonarea vaccinării: Cum pot fi obligați la testare lucrătorii din sănătate nevaccinați dacă autoritățile din România declarau în urmă cu 5 săptămâni că 96,3% au fost vaccinați deja cu ambele doze, procentul celor vaccinați cu cel puțin o doză fiind de … 102,6%?![2] Răspunsul la această întrebare este suficient de unul singur pentru a justifica necesitatea unor demisii: autoritățile din România au comunicat date eronate, din dorința de a raporta cu orice preț atingerea obiectivelor. Eșecul atingerii țintelor de vaccinare nu trebuie decontat de către lucrătorii din sănătate (prin obligarea la vaccinare a celor care au deja imunitate și prin obligarea lucrătorilor din sănătate nevaccinați la plata unor teste inutile), ci de cei responsabili de coordonarea acestei campanii de vaccinare și de garantarea reușitei ei.

Federația „Solidaritatea Sanitară” le recomandă în continuare tuturor lucrătorilor din sănătate care nu au imunitate împotriva SARS-CoV-2 să se vaccineze”, se încheie comunicatul.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. problema este pusa gresit si sprijina noua ideologie satanica . refuzul de a te vaccina vine din faptul CA ACESTEA NU SUNT VACCINURI CI TERAPII GENICE EXPERIMENTALE! Mai mult decat atat, testele pe animale au dus in scurt timp la imbolnavire apoi la moartea acestora. aceste otravuri sunt tip experimente naziste mengele – supra-numit ingerul mortii. IDEOLOGIA IMBECILIZARII MASELOR CARORA LI SE CERE SPRE ACCEPTARE „DOVADA CA SUNT SANATOSI” !! ORWELL SI KAFKA SUNT LA PUTEREA GLOBALA ! NU NUMAI CA EI S-AU JUCAT IN LABOARATOARELE CHINEI DE-A ZEII, DAR ACUM VOR SA NE EXTERMINE PRIN EXPERIMENTE MEDICALE FORTATE / CONSTRANGERE PSIHOLOGICA SI IN FINAL VA FI CHIAR FIZICA – LEGEA AUSTRALIANA, CANADIANA PREVAD CA NE POT „IMOBILIZA” SI VACCINA CU FORTA LA NEVOIE – CA PE VITE !! CAND VA TREZITI ROMANI??

  2. Legea securitatii si sanatatii in munca nr.319/2006 prevede la art.7 alin.(6) ca masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...