duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEDoliu în Biserica Ortodoxă Sârbă: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a trecut la...

Doliu în Biserica Ortodoxă Sârbă: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a trecut la cele veșnice. A fost răpus de pneumonie

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului și al Litoralului a trecut la cele veșnice în această dimineață, a informat instituția pe siteul oficial. Avea 82 de ani.

Episcopul a murit la Spitalul Clinic din Muntenegru, după ce a primit ultima împărtășanie, la ora 08:20, precizează sursa citată. Nu au fost oferite detalii despre felul în care va fi înmormântat.

Mitropoliul Amfilohie fusese depistat ca pozitiv la infecția cu coronavirus pe 6 octombrie, după care a fost internat în spital pentru a fi tratat de pneumonie. Starea sa de sănătate se îmbunătățise și pe 20 octombrie a ieșit negativ la testul pentru covid.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Din păcate, pneumonia s-a agravat în cursul zilei de ieri.

Mitropolitul s-a născut la Morața în Muntenegru, pe 7 ianuarie 1938 și a fost hirotonit preot în 1968. În 1985 a fost ales în scaunul Episcopiei Banatului din cadrul BO Sârbe, iar pe 30 decembrie 1990 a fost întronizat ca Mitropolit al Muntenegrului și al Litoralului.

Mitropolitul Amfilohie a fost unul dintre oponenții de seamă ai regimului socialist al lui Milo Djukanovici, conducând protestele sârbilor împotriva unei legi a cultelor care, în opinia Bisericii, ar fi urmărit să confiște lăcașurile de cult ale sârbilor din această țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Protestele, care s-au întins pe luni de zile, au dus până la urmă la pierderea alegerilor de către partidul lui Djukanovici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE