joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEProf. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei: Identitatea națională românească nu se poate...

Prof. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei: Identitatea națională românească nu se poate defini în afara limbii și credinței. Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor. La mulți ani, români!

Președintele Academiei Române, prof. Ioan Aurel Pop, a transmis românilor, duminică,  un mesaj emoționant, cu ocazia celor două mari sărbători, Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, în care a subliniat legătura dintre identitatea noastră națională și credință.

„Gând la mare praznic:

Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești. Identitatea națională românească nu se poate imagina și nici defini în afara limbii și credinței.

Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor cu prapori în frunte.

Viața noastră este credința noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voință națională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de „cel rău” și am cântat o „odă bucuriei”.

Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței, moștenirii clasice greco-latine și creștinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înșine, adică români, în casa noastră numită România (vremelnic despărțită de una dintre generoasele sale încăperi, anume Moldova dintre Prut și Nistru).Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor.

La mulți ani, români! Ioan-Aurel Pop”, a transmis profesorul Ioan-Aurel Pop.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE