ACTUALITATESuedia | Măsurile relaxate împotriva Covid-19, absența carantinei au dus la o...

Suedia | Măsurile relaxate împotriva Covid-19, absența carantinei au dus la o sănătate mintală mai bună, la o economie mai sănătoasă și la oameni mai fericiți

În ciuda măsurilor dure impuse în majoritatea statelor europene în fața unui nou val pandemic de Covid-19, în Suedia situația este foarte diferită. Nu se pune problema izolării, oamenii nu poartă măști, iar în ceea ce privește învățământul, în școli unica măsură de protecție este interzicerea prezenței părinților în incinta acestora, potrivit The Telegraph, citat de Smart Radio.

Decizia Suediei de a evita blocajele și de a lăsa pub-urile, restaurantele, centrele comerciale și școlile primare deschise pe tot parcursul pandemiei a generat discuții ample la nivel internațional. În Suedia, acest un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 au trecut mult mai ușor decât în alte părți ale lumii.

Două treimi dintre cetățeni nu sunt îngrijorați de consecințele pandemiei, potrivit celui mai recent sondaj de opinie pentru Agenția de Contingențe Civile, realizat la jumătatea lunii iunie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La sfârșitul primului val, de anul trecut, FMI a prezis că economia Suediei se va contracta cu 7% în 2020. În cele din urmă, PIB-ul a scăzut cu doar 2,8%, cifră semnificativ redusă față de media UE, de 6%.

„Finanțele publice au fost afectate relativ ușor în comparație cu majoritatea țărilor, probabil din cauza faptului că am folosit măsuri mai puțin dure.”, declară Urban Hansson Brusewitz, directorul general al Institutului Național de Cercetări Economice din Suedia.

Consiliul Național pentru Sănătate și Bunăstare a raportat o continuare a scăderii numărului de persoane care solicită tratament pentru anxietate și depresie, în special în rândul copiilor și adulților tineri, probabil datorită deciziei de a ține școlile deschise, între altele.

Acest lucru iese în evidență și mai tare când privim spre țările europene unde învățământul și mare parte din activitățile recreative (teatru, cinematograf, sport etc.) au fost drastic restricționate și puternic afectate și, prin urmare, nivelul de mulțumire și încântare al populației a scăzut semnificativ.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...