Herman Halușcenko, ministrul Energiei de la Kiev, a declarat că România ia în calcul posibilitatea de a redirecționa o parte din profiturile companiilor din industria energetică a țării către reconstrucția Ucrainei, scrie agenția ucraineană RBC, citată de B1.
Acesta a avut o întâlnire la Londra, la Conferința privind recunostrucția Ucrainei, care a avut loc în perioada 21-22 iunie, cu Luminița Odobescu, noul ministru al Afacerilor Externe din România.
Facem precizare că, înaintede a prelua mandatul de la Ministerul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a fost consilier prezidențial pentru afaceri europene (31.11.2021-15.06.2023).
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Se pare că cei doi oficiali au purtat discuții despre asistența acordată domeniului energetic ucrainean pentru refacerea infrastructurii distruse de atacurile rusești și au analizat modalitățile și direcțiile de implementare a intențiilor. Anterior, Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei de la București, a informat partea ucraineană despre disponibilitatea României de a examina această inițiativă.
Reamintim, de asemenea, că Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a elaborat un proiect prin care majorează tarifele de distribuție a energiei electrice, de la 1 aprilie 2023. Potrivit Băncii Mondiale și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, daunele aduse sistemului energetic al Ucrainei – cu excepția distrugerii hidrocentralei Kahovka – se ridică la peste 10 miliarde de dolari.
De curând, la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Volodimir Zelenski, omologul său de la Kiev, dar, la fel ca în toate cazurile, a evitat subiectul românilor din Ucraina.
Acesti kazari sunt foarte obraznici. Ce treaba are Romania cu infrastructura energetica a Ucraina? Astia vor totul de pomana.
asa a fost si cu Krivoi Rog:
ACELASI PARAZITISM,
e vb. de neamul ales al….hoholilor!
„Kievul vrea ca profitul obținut de companiile energetice românești să fie direcționat în reconstrucția Ucrainei și spune că Bucureștiul ia în calcul acest lucru”
Vreți să sugerați că România ar participa la „reconstrucție” pe propria cheltuială, fără să obțină celebrul profit ? Eventual în stil caritabil ?
Ar trebui să vă bucurați: Democrația toacă resursele Rusiei făcând-o să lupte împotriva propriilor (foști) aliați – unii chiar foarte apropiați etnic!