marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEA început campania electorală: Liderul AUR acuzat de „întâlniri secrete” cu agenți...

A început campania electorală: Liderul AUR acuzat de „întâlniri secrete” cu agenți ai Rusiei, acum 11 ani. Anatol Șalaru recunoaște că nu are nicio probă în sprijinul afirmațiilor sale

Președintele AUR, George Simion, a fost acuzat de fostul ministru al apărării din Moldova, Anatol Șalaru, de s-ar fi întâlnit cu membri FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei), mai precis cu Mark Tcaciuc. Întâmplarea s-ar fi petrecut acum 12 ani!

„Era perceput ca un unionist din România, care vrea unirea, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit atunci când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS și pe care l-am întrebat de ce și-a permis să îl expulzeze. Și mi-a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit”, a spus Șalaru.

Într-o intervenție ulterioară, de la Antena 3, Șalaru a recunoscut că nu are nicio probă în sprijinul afirmațiilor sale, ci doar a relatat ce i s-a spus de către șefii Serviciilor de Informații din Moldova.

Am declarat de la început că nu am documente, ci doar am relatat ce mi s-a spus. Nu am umblat după George Simion la Cernăuți să fac poze. Din discuțiile pe care le-am avut la Kiev se confirmă, dacă va fi nevoie vom publica mai mult”, a spus Șalaru.

La rândul său, George Simion a negat vehement acuzațiile, afirmând că sunt fabulații și că nu s-a întâlnit cu niciun reprezentant al rușilor. Simion a spus că interdicția de intrare în Moldova i-a fost pusă chiar de șeful lui Șalaru, Vlad Plahotniuc și de fostul președinte pro-rus, Igor Dodon.

„Am văzut că vorbește fostul ministru al Apărării în timpul lui Vlad Plahotiuc, Șalaru, un fruntaș al PCRM, un fel de ideolog al comuniștilor de la Chișinău. Eu nu m-am văzut în viața mea cu acest domn, Marc Caciuc, și în general ne-am luptat cu toți cei care propovăduiau și făceau propaganda Moscovei acolo în zona de la Chișinău

Această interdicție mi-a fost plasată tocmai de șeful, superiorul, stăpânul domnului Șalaru, Vlad Plahotniuc și Igor Dodon.

Igor Dodon și cu Plahotiuc mi-au pus această interdicție în Anul Centenarului, la 100 de ani de la Marea Unire, pentru demonstrațiile pentru unire. Asta este ideea.

Maia Sandu a zis nu se poate decât prin justiție. Am acționat în justiție de nenumărate ori. Cei din justiția de la Chișinău mi-au spus “ați depășit termenul legal de cinci zile când puteați să faceți contestație”… Iar Maia Sandu zice eu nu pot interveni asupra justiției.

Este totuși o temă bună, pentru că se discută astăzi că se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu țara când Sfatul Țării a votat în majoritate să fie prima provincie care se alătură țării. La mulți ani cu această ocazie, tuturor basarabenilor și tuturor patrioților”, a reacționat George Simion la Antena 3.

De remarcat că aceste acuzații apar la câteva zile și în continuarea unei serii de articole și de comunicări care urmăresc să acrediteze, fără dovezi, că AUR ar „scoate țara din UE”. Acum, având în vedere situația gravă din Ucraina, se vântură ideea că AUR ar fi „pro-rus”, deși partidul naționalist este singurul care are obiectiv asumat unirea Basarabiei cu România.

Aceste acțiuni vin pe fondul creșterii AUR în sondaje, partidul fiind cotat de mai multe case de sondare pe locul 2 în preferințele electoratului, înainte de alegerile din 2024.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. In 2019 George Simion spunea că Putin e criminal și nu se stă de vorbă cu criminali.
    Atunci Baconschi și clica ioropenistă incă o pupa in fund pe Merkel, pe banii lui Putin.

    Acum toți sunt antiputiniști

  2. Asta e doar inceputul. Presa aservita care si-a aratat coltii si limba obedienta va aplica sablonul cunoscut……jos ciuma rosie, pandemie, vaccin sigur, fake news, jos Putin, slava ucraina……etc. Asa ca AUR sa fie pregatiti ca vor fi tinta predilecta. Toate mortaciunile de partide rau mirositoare din parlament vor privi cu satisfactie cum AUR va fi in permanenta ciuruit fara motiv. Si ce bucurie pentru ele sa nu faci nimic si presa sa te lase in pace. Trai pe vatrai. Trauasca si infloreasca electoratul chior!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate