luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATECo-președintele AUR, George Simion, despre criticile aduse TVR: Miștoul deșănțat pe seama...

Co-președintele AUR, George Simion, despre criticile aduse TVR: Miștoul deșănțat pe seama valorilor religioase nu constituie o problemă pentru USR, dar ironizarea „șefului cel mare” este impardonabilă

Co-președintele AUR, George Simion, a criticat, luni, demersul deputatului USR, Iulian Bulai, de a solicita anchetă parlamentară în cazul programului prezentat de TVR de Revelion doar pentru ironizarea președintelui Iohannis și a restricțiilor sanitare, dar fără să se aducă în discuție glumele la adresa valorilor religioase.

Din intervenția reprezentantului USR înțelegem că miștoul deșănțat pe seama valorilor religioase ale unor cetățeni obișnuiți nu constituie o problemă, dar ironizarea „șefului cel mare” este impardonabilă. Oare asta este „libertatea” care ne așteaptă acum că USR este la putere?, se întreabă George Simion.

După cum a relatat R3Media, în cadrul programului „Revelion la mine ACAS’ ”, protagoniștii au realizat o scenă în care un bărbat îmbrăcat în femeie, ce încearcă să imite o femeie în vârstă, vorbește despre modul în care petrece Anul Nou la biserică. Această parte a fost ignorată de reprezentanții USR, care s-au revoltat doar de ironiile la adresa președintelui Iohannis și a restricțiilor sanitare.

„Umorul e bun doar dacă facem mișto de credincioși?

Am luat act cu stupoare de demersul deputatului USR, Iulian Bulai, care vrea să cheme „la ordine” conducerea Televiziunii Române pentru felul în care au fost ironizate autoritățile, în frunte cu Președintele Iohannis, în cadrul unui program de divertisment.

Credeam că vremurile în care tovarășii din Comitetul Central pedepsesc artiștii pentru felul în care-l ironizează pe „Tovărășul” sau pe „Tovărașa” s-au terminat, dar din păcate acțiunile din ultimele zile ne contrazic. Deși partidul AUR nu este de acord cu ironizarea credinței românilor, acceptăm ca libertatea de exprimare nu trebuie îngrădită în niciun fel. Și totuși ne întrebăm: dacă în loc de bătrânica credincioasă – care poate fi mama sau bunica cuiva – era o doamnă cu hijab, se mai lăsa tăcerea? Nu cumva era o isterie generală în care s-ar fi urlat „discriminare”, iar diferitele comitete și comiții, activiștii de serviciu s-ar fi autosesizat urgent?

Din intervenția reprezentantului USR înțelegem că miștoul deșănțat pe seama valorilor religioase ale unor cetățeni obișnuiți nu constituie o problemă, dar ironizarea „șefului cel mare” este impardonabilă. Oare asta este „libertatea” care ne așteaptă acum că USR este la putere?

Partidul AUR susține libertatea de exprimare, iar aceasta înseamnă inclusiv posibilitatea de a ironiza conducătorii, pandemia, autoritățile, oricât de deranjant ar suna pentru tovărășii din Comitetul Central al USR”, a scris, pe Facebook, co-președintele AUR, George Simion.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE