marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEA început campania electorală. Tema de bătaie: „Săriți, să nu câștige AUR,...

A început campania electorală. Tema de bătaie: „Săriți, să nu câștige AUR, că ne scoate din UE”

Deși alegerile prezidențiale, parlamentare și locale sunt în 2024, campania electorală pare să fi început deja. De câteva zile, mai multe voci cunoscute au început să scrie, pe un ton alarmat, despre un așa-zis pericol privind ieșirea României din Uniunea Europeană, dacă partidul AUR va câștiga alegerile.

Tonul a fost dat de o conferință organizată de G4 Media, cu banii Uniunii Europene, în care s-au criticat „știrile false”. Dar nu este vorba despre definiția factuală a știrilor false, ci astfel: știrile false sunt doar „temele anti-europene”, un mod de a spune „deciziile Uniunii Europene”.

Cu alte cuvinte, faptul că Pro TV sau Digi 24 au dat știri false (aici, aici,) monstruoase de-a binelea, demonstrabile nu are importanță. Știri false sunt doar „temele anti-europene”, adică doar aceea ce pune la îndoială deciziile sau politicile Comisiei Europene.

Revenind, conferința „Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm. Principalele teme anti-europene” a fost organizată de siteul G4 Media, în cadrul proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, susținut de Agenția Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA), un organism al Comisiei Europene. Atât conferința, cât și proiectul, sunt finanțate de Uniunea Europeană, adică de cetățenii țărilor membre.

La conferință au luat parte Doamna Ramona CHIRIAC, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Patrick LEUSCH, Head of European Affairs, Deutsche Welle (post finanțat de statul german), precum și sociologul Marius Pieleanu. Interesant este că Pieleanu este fost favorit al Antenei 3, altă dată „dușmanul ideologic” al jurnaliștilor G4 Media, dar vorba-ceea, „scopul scuză mijloacele”.

În cadrul „dezbaterii” – nu știm cine a fost acolo să reprezinte puncte opuse de vedere – s-a prezentat un sondaj în care ar releva faptul că aproape o treime dintre cetățeni a avut mai mult de pierdut, decât de câștigat din apartenența la UE sau că aproape 60% dintre respondenți cred că vaccinurile și strategia de vaccinare anti-Covid nu au fost benefice pentru sănătate.

Fără a se da nume, cei prezenți au aruncat vina pentru aceste cifre în spatele partidului AUR. „În România am avut o coaliție anti-vaccin: un partid extremist care a făcut principala temă politică, sabotarea campaniei de vaccinare de partidele aflate la guvernare sau se pregăteau, în această horă s-au prins o bună parte din media, apoi medici”, a spus Dan Tăpălagă, de la G4 Media.

Evident, „partidul extremist” este AUR, așa cum îl numește, de absolut fiecare dată când este menționat, publicația G4 Media.

România, la un pas de dezastru?!

N-au trecut două zile și același Tăpălagă a titrat că România ar fi ajuns „la un pas de dezastru”. Laitmotivul este același: a crescut sentimentul euro-sceptic în România.

Printre cauzele care ar fi dus la scoaterea României „de pe orbita europeană”(?!), se află, în opinia lui Tăpălagă, „Narativul anti-UE și anti-european promovat agresiv de regimul Dragnea” și mai ales „Apariția și creșterea partidului extremist AUR din 2020 încoace, cu discurs vehement anti-european, anti-occidental și primitiv-naționalist”.

Evident, o altă cauză este „discursul anti-vaccinist” și „discursul suveranist”, ambele promovate de partidul AUR, dar fără să fie numit explicit.

Toate aceste afirmații și îngrijorări ale jurnalistului independent, pe banii Uniunii Europene, omit un singur fapt, esențial: nu există nicio cercetare care să indice că ar exista, nu o majoritate, dar măcar o cantitate semnificativă de români care ar vrea ca țara să iasă din UE.

Jurnalism independent

Vine Putin cu „aliații” să creeze „haos”

Consecutiv, colegul fondator al lui Tăpălagă, Cristian Pantazi, aruncă „Pericolul mortal al revizionismului în Europa de Est”. Cine să fie în spate? Putin și „aliații” săi. În timp ce motivațiile lui Putin sunt clare, mai puțin clare sunt dovezile care ar arăta că în România, liderul rus ar avea „aliați”, cu care „plănuiește” să arunce regiunea în haos.

În cazul României sunt menționate două nume: Diana Șoșoacă și nelipsitul partid AUR. Deși diferențele dintre discursul senatoarei și cel al liderilor AUR este diferit, de la cer la pământ, Pantazi găsește cumva o exprimare într-un discurs al senatorului Claudiu Târziu, pe care s-o instrumentalizeze în „analiza sa”.

Dacă senatorul Claudiu Târziu a vorbit despre asimilarea forțată a românilor care locuiesc în „teritoriile românești aflate azi în componența statului ucrainian”, în opinia lui Pantazi, acesta este un semn că este pe același plan cu inițiativele Dianei Șoșoacă, senatoarea care se duce la Ambasada Rusiei și susține denunțarea tratatului de bază cu Ucraina.

Cum, se știe, afirmațiile exprimate de Pantazi nu au nevoie de demonstrație, acesta mai scrie că „partidul AUR a promovat în repetate rânduri ideile propagandei ruse în România”. Nu mai contează că Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR tocmai din aceste motive, că – în general – senatoarea critică AUR cu fiecare ocazie, cumva – nu se știe cum – cele două tabere războinice „conspiră” împotriva UE. Cum nu contează că AUR a criticat dur invazia Rusiei din Ucraina, amestecul Moscovei în Basarabia și multe altele. Contează doar că AUR a preluat ceea ce spun chiar reprezentanții românilor din Ucraina pe tema asimilării (aici și aici) și gata: asta înseamnă că preluarea „propagandei ruse”. Pantazi nu observă penibilul: AUR se prevalează de prevederile tratatului de bază dintre România și Ucraina, pe care Diana Șoșoacă vrea să-l anuleze prin lege.

Mihaela Miroiu: Săriți, AUR ne scoate din UE!

Ca și lucrurile să fie clare, aproape simultan cu articolul lui Pantazi, pe spotmedia, apare un interviu cu doamna profesoară Mihaela Miroiu. Ce spune distinsa universitară în interviul acordat Ioanei Dogioiu? „ Dacă AUR câștigă, noi putem ieși din UE. Sunt mize existențiale majore”, afirmă dânsa.

Profesoara de științe politice mai face și alte afirmații halucinante, fără să prezinte nici cea mai mică dovadă pentru ele. Acest lucru nu este un impediment pentru Ioana Dogioiu, care o lasă să spună, printre altele că: „Probabil că multă lume cu înclinații conservator-bisericești ar elimina și interzicerea discriminării femeilor” sau „Devenim feminini sau masculini în funcție de alte date” (decât cele biologice).

Ca și G4 Media, și Spot Media este finanțat de la Bruxelles. Seria Spot on Europe este o oglindă a tot ceea ce înseamnă comunicarea UE cu românii: tot ce se decide acolo este bine, iar dacă e ceva rău, e numai vina românilor „corupți și/sau incompetenți”.

În acest context, este clar că odată cu apariția alegerilor se vor înmulți, probabil, practicile de intimidare a vocilor care au curajul să nu fie întru totul de acord cu „temele” promovate de Bruxelles.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

14 COMENTARII

 1. Până acum AUR a reușit foarte bine să respingă acuzațiile de extremism. Nu numai ca trebuie să continue asta, dar ar trebui să treacă la contraatac, expunând publicului extremiștii neomarxisti din USR, partidul lui Cioloș, Demos și chiar din PNL și PSD.

  Ar trebui arătați cu degetul și cei din multitudinea de ONG-uri neomarxiste, care chiar dacă nu sunt legal partide, fac politică și fac constant presiuni pentru schimbarea legislației.

  Ar trebui arătați cu degetul și așa-zișii lideri de opinie precum CTP.

 2. Ar trebui scos mai mult în evidenta faptul că organizații media ca G4 Media, Spot Media și altele sunt sponsorizate de organizații dubioase cu interese contrare celor ale cetățenilor români.

 3. Au dreptate intr-un fel. Cercuri de influenta ale unor tari sau grupuri folosesc o retorica ce alimenteaza sentimente anti-ue, in diverse scopuri, dar e foarte usor ca acestia sa gaseasca argumente credibile, pentru ca si UE le da munitie la greu.
  Vrea UE introducerea educatiei sexuale, vrea LGBT, a dat legi prin care legalizeaza insectele ca hrana, au ucis batranii si bolnavii in stil nazist in pandemie, ne-au fortat sa ne vaccinam cu otravuri, si multe altele? DA ! Nu mai avem voie sa vorbim despre toate astea sa nu se supere tapalaga ala si cu puleanu, care reprezinta la randul lor niste cercuri de influenta? De pe harta Europei nu ne va scoate nimeni, dar trebuiesc semnalate derapajele acestei uniuni de tip sovietic.

 4. Aceștia nu sunt jurnaliști, sunt mercenari ai celor puternici și ai megacorupților din UE

  Din fericire poporul incepe să vadă prin oengiștii și jurnaliștii de curte, indopați cu bani murdari.

  Poporul vede facturile, inflația, insultele și atacul degenerat la copiii națiunii făcut de către aceste lichele

  Mihaela Miroiu e o panaramă care ne predică feminismul, dar s-a făcut de rușine cand l-a apărat pe Nicușor Dan care a făcut-o panaramă pe Oana Lovin….

  atat e feminismul, pana ce apar femei care nu sunt feministe, atunci e liber la scuipat femei.
  Margaret Thatcher, Giorgia Meloni, Melania Trump, milioane de femei conservatoare sunt scuipate fără scrupule de stângiști, dovadă că nu le pasă de femei ci doar de ideologia lor

 5. Avem in momentul de fata un singur partid in parlament care contreaza pe cei de la putere. Indiferent cum e AUR si ce zic unii despre el trebuie sa recunoastem ca e singura solutie viabila pentru omenii care nu sunt multumiti de drumul pe care mergem. Nu cerem marea cu sarea de la AUR ca si ei sunt tot politicieni, insa acum ii avem doar pe ei. Haideti sa ii sustimem ca altfel ne ducem la fund de tot. Sa primeze atitudinea nu anumite declaratii sau comportamente fara relevanta. Sa nu uitam ca cea mai grea palma politica pe care o poti da unui patid de la putere care nu iti covine cum conduce este prin a alege exact pe cei care nu le convin mai mult! Simplu! Nu votezi cu asteptari ca atunci poti fi inselat. Votezi cu mintea. Sunt destui care voteaza prost si nu e cazul sa le ingrosam randurile!

  • in pandemie s-a simtit cel mai bine o aroma de pcr prin guvernarea pnl usr. Dar aroma d-aia de anii 50, nici macar comunism ceausist.

 6. Marxiștii simt cum le fuge pământul de sub picioare. Un raționament simplu ar arăta, de exemplu, că nevaccinații sunt totodată acei “extremiști” de care pomenesc trompetele G4media. România este una dintre cele mai nevaccinate țări din Europa. Deci procentul “extremiștilor” (adică al oamenilor normali, pentru care căsătoria nu poate fi decât între un bărbat și o femeie și alte asemenea “extremisme”) este mai mare decât al “normalilor”. “Normalii” dând și cel mai mare procent al votanților PSD, PNL, USR, UDMR. Problema pentru AUR nu sunt totuși acești propagandiști de stânga, care, alături de catastrofala coaliție a “guvernului meu” contribuie mai degrabă la creșterea procentelor partidelor “extremiste”. Problemele pentru AUR ar fi propriile ambiguități (vezi halucinantul mesaj AUR dat pe pagina oficială de Ziua holocaustului, participarea deputatului Titi Stoica (mai nou numit Titi Cușer), cu kippa pe cap, la o slujbă într-o sinagogă, mesajul lui George Simion privind încetățenirea a 800 000 de evrei (!)) și puzderia de partidulețe “extremiste” care au început să apară ca ciupercile după ploaie, care voit sau inconștient vor face jocul PSD-PNL-UDMR, luând din voturile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate