ACTUALITATESUA | Statul Oklahoma a adoptat o lege care protejează copiii din...

SUA | Statul Oklahoma a adoptat o lege care protejează copiii din pântecele mamei. Avorturile vor deveni o raritate

Legislatura statului american Oklahoma a adoptat un act normativ care interzice avorturile în aproape orice condiții, informează Breitbart.

Conform acestei legi, care a trecut o majoritate covârșitoare, avorturile devin interezise, „cu excepția cazului în care e necesar pentru a salva viața mamei, în cadrul unei urgențe medicale”.

Legea definește, totodată, și urgența medicală drept „cazul în care o femeie însărcinată este în pericol din cauza unei tulburări, boli fizice sau vătămare fizică, inclusiv o problemă fizică care pune viața în pericol cauzată de sau care decurge din însăși sarcina respectivă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteuluiR3media.

Un avort ilegal va duce la o amendă de 100.000 de dolari sau închisoare de până la 10 ani pentru doctorul sau medicul care va face așa ceva.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie semnată de guvernatorul Kevin Stitt (Partidul Republican).

Actul normativ a fost adoptat, în ciuda protestelor activiștilor de la Planned Parenthood, cea mai mare rețea de promovare a avortului din lume.

Recent, această rețea a primit o donație de 275 de milioane de dolari, din partea fostei soții a lui Jeff Bezos, patronul Amazon.

Totul se petrece pe fondul unui caz ce ar putea schimba din temelii legislația privind avorturile la nivel federal. Este vorba despre cazul Dobbs vs Jackson s Women Health Organization, care este judecat înaintea Curții Supreme.

Practic, se judecă un conflict de interese între puterea fiecărui stat de a legifera și decizia care a legalizat avortul în SUA, Roe vs Wade.

Dacă Instanța Supremă va da câștig de cauză statului Mississippi, asta va însemna că va anula decizia din cazul „Roe vs Wade”, ceea ce va duce automat ca decizia privind avorturile să revină fiecărui stat component, în parte, al Federației Americane.

În acest moment, s-ar părea că facțiunea conservatoare a Curții Supreme este în majoritate, ceea ce face ca șansele pentru o decizie favorabilă protejării vieții să fie tot mai probabilă.

Din cauza deciziei din „Roe vs Wade” 61 de milioane de copii nu au mai apucat să vadă lumina zilei  în Statele Unite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate