duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATESUA | Nou ofițer șef de risc climatic din administrația Biden e...

SUA | Nou ofițer șef de risc climatic din administrația Biden e o persoană care a terminat o universitate, controlată de Partidul Comunist Chinez

Un fost angajat al organismului de reglementare financiară din New York, care a locuit în China și a obținut o diplomă de licență la o universitate controlată de Partidul Comunist Chinez, ocupă acum o poziție importantă în administrația Biden.

Biroul Controlorului Monedei, un birou al Departamentului de Trezorerie care supraveghează cele mai mari bănci și asociații federale de economii din țară, l-a numit pe Dr. Yue (Nina) Chen drept primul „polițist climatic” al agenției sau ofițer șef de risc climatic, potrivit unui raport din 12 septembrie.

Responsabilitatea ei este să ghideze biroul să „se concentreze pe dezvoltarea și implementarea cadrelor de management al riscului climatic pentru sistemul bancar federal”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Ea va raporta controlorului interimar Michael J. Hsu, care a declarat în comunicatul de presă că Chen reprezintă „un atu” pentru birou, având în vedere  experiența ei atât în ​​domeniul financiar, cât și al riscului financiar legat de climă”.

Chen îl înlocuiește pe Jonathan Fink, care și-a asumat responsabilitatea în martie, în timp ce a servit și drept consilier principal al lui Hsu.

Chen a obținut o diplomă de licență în inginerie chimică de la Universitatea Tsinghua din China în 2000, iar mai târziu a făcut un doctorat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Universitatea Tsinghua este finanțată de Ministerul Educației al regimului chinez și supravegheată de Administrația de Stat pentru Știință, Tehnologie și Industrie pentru Apărare Națională (SASTIND), o agenție pentru industria de apărare a Partidului Comunist Chinez (PCC).

Potrivit think tank-ului Australian Strategic Policy Institute (ASPI) din Canberra, Universitatea Tsinghua efectuează „cercetări în domeniul apărării”, inclusiv domenii precum rachetele aer-aer și inteligența artificială, iar școala găzduiește mai multe laboratoare axate pe apărare.

Pentagonul a subliniat, de asemenea, Universitatea Tsinghua, în raportul său din 2020, observând modul în care instituția are legături cu strategia de fuziune militar-civilă a PCC, care permite regimului comunist să folosească tehnologiile comerciale pentru dezvoltarea militară.

PCC controlează Universitatea Tsinghua prin comitetul de partid al școlii, care este condus de secretarul său de partid Qiu Yong, care în iulie a reamintit studenților și profesorilor într-un discurs despre importanța de a fi „loiali față de Partid”.

Universitatea Tsinghua, ca multe universități și colegii din China, are propriul birou, „Frontul Unit”, care face parte din birocrația extinsă a PCC condusă de Departamentul de Lucru al Frontului Unit, o agenție puternică a Partidului.

Potrivit unui raport ASPI din 2020, Departamentul coordonează mii de grupuri pentru a desfășura operațiuni de influență politică străină, a suprima mișcările dizidenților, a colecta informații și a facilita transferul de tehnologie în China, conform The Epoch Times.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate