marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEAvocatul Gheorghe Piperea: Un guvern interimar poate întreprinde doar demersuri legate de...

Avocatul Gheorghe Piperea: Un guvern interimar poate întreprinde doar demersuri legate de administrarea treburilor publice. Prelungirea stării de alertă nu întră în această categorie

Guvernul interimar nu poate întreprinde decât demersurile necesare administrării treburilor publice, iar declararea stării de alertă nu intră în acestă categorie, a explicat , într-o postare pe Facebook, avocatul Gherghe Piperea.

Potrivit avocatului Piperea, după demisia lui Ludovic Orban, România are un guvern interimar, cu atribuții doar în ceea ce privește demersurile necesare administrării treburilor publice.

Ordonanțele de urgență și hotărârile de declarare/prelungire a stării de alertă nu intră în categoria acestor demersuri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Noul guvern nu se va putea instaura mai devreme de Crăciun, în primul rând pentru că trebuie validat de noul Parlament, în al doilea rând pentru că trebuie să aparțină partidului care a câștigat alegerile, și nu celui care le-a pierdut, iar Johannis vrea în continuare guvernul “său”. Deci, va fi circul de pe lume. Deci, Șică a detonat o bombă puturoasă aseară la plecare, în stilul lui Joker”, a explicat Piperea.

Totodată, susține avocatul, Comitetul pentru Situații de urgență nu mai poate impune restricții, fiindcă hotărârile emise trebuie aprobate de un guvern valid.

„Comandantul acțiunii mai poate doar să carantineze orașe și comune, prin decizii atacabile în justiție. Deci, vom avea școli redeschise, Sărbători, inclusiv slujbe în biserică, și colindat”, a precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Reamintim că Ludovic Orban a demisionat, luni, din fruntea Guvernului României. Imediat, președintele Iohannis l-a desemnat premier interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după cum a relatat R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE