ACTUALITATEAvocatul Gheorghe Piperea: Un guvern interimar poate întreprinde doar demersuri legate de...

Avocatul Gheorghe Piperea: Un guvern interimar poate întreprinde doar demersuri legate de administrarea treburilor publice. Prelungirea stării de alertă nu întră în această categorie

Guvernul interimar nu poate întreprinde decât demersurile necesare administrării treburilor publice, iar declararea stării de alertă nu intră în acestă categorie, a explicat , într-o postare pe Facebook, avocatul Gherghe Piperea.

Potrivit avocatului Piperea, după demisia lui Ludovic Orban, România are un guvern interimar, cu atribuții doar în ceea ce privește demersurile necesare administrării treburilor publice.

Ordonanțele de urgență și hotărârile de declarare/prelungire a stării de alertă nu intră în categoria acestor demersuri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Noul guvern nu se va putea instaura mai devreme de Crăciun, în primul rând pentru că trebuie validat de noul Parlament, în al doilea rând pentru că trebuie să aparțină partidului care a câștigat alegerile, și nu celui care le-a pierdut, iar Johannis vrea în continuare guvernul “său”. Deci, va fi circul de pe lume. Deci, Șică a detonat o bombă puturoasă aseară la plecare, în stilul lui Joker”, a explicat Piperea.

Totodată, susține avocatul, Comitetul pentru Situații de urgență nu mai poate impune restricții, fiindcă hotărârile emise trebuie aprobate de un guvern valid.

„Comandantul acțiunii mai poate doar să carantineze orașe și comune, prin decizii atacabile în justiție. Deci, vom avea școli redeschise, Sărbători, inclusiv slujbe în biserică, și colindat”, a precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Reamintim că Ludovic Orban a demisionat, luni, din fruntea Guvernului României. Imediat, președintele Iohannis l-a desemnat premier interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după cum a relatat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...