ACTUALITATELudovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului / Nicolae Ciucă, premier interimar

Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului / Nicolae Ciucă, premier interimar

ACTUALIZARE 20:07 Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

ACTUALIZARE 20:00 Șeful SRI, Eduard Hellvig, este unul dintre numele pe care Digi24 îl anunță ca potențial înlocuitor al lui Ludovic Orban.

Liberalii discută și despre varianta nominalizării lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru șefia Executivului.

Pe de altă parte, G4Media anunță că favoritul ar fi fostul Ministru al Apărării, Nicolae Ciucă.

„După ce premierul Ludovic Orban va demisiona din funcția de premier, posibilele propuneri de premier din partea PNL pentru viitoarea coaliție cu USR PLUS și UDMR ar fi Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Ilie Bolojan, au declarat pentru G4Media.ro surse din rândul liberalilor. Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al președintelui Iohannis, ar fi în pole-position pentru această funcție”, scrie G4Media.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că demisionează din fruntea Guvernului României.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă”, a declarat Ludovic Orban.

În cursul zilei de luni, după cum a relatat R3Media, premierul Orban a avut o întâlnire privată cu președintele Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...