ACTUALITATEStudii: Ce se întâmplă cu oamenii după ce renunță la Facebook?

Studii: Ce se întâmplă cu oamenii după ce renunță la Facebook?

Cercetători din cadrul Universității din New York și Universității Stanford au realizat un experiment pentru a vedea cum se schimbă viața utilizatorilor după ce renunță la Facebook. Rezultatele indică faptul că închiderea contului poate avea efecte notabile, conform The New York Times.

În schimbul unei sume de 100 de dolari, 2844 de utilizatori au renunțat la conturile de Facebook în perioada alegerilor din anul 2018, în S.U.A. În speranța de a demonstra efectele negative ale dependenței de social media, inițiatorii experimentului au rugat persoanele participante la să nu interacționeze sub nicio formă cu platforma Facebook timp de o lună.

Rezultatele s-au dovedit a fi pozitive, întrucât persoanele respective au petrecut mult mai mult timp cu familia și au constatat o îmbunătățire a stării de satisfacție generale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Evoluția rețelelor de socializare a provocat optimism privind potențialul beneficiilor sociale și îngrijorare legată de pericole precum dependența, depresia sau polarizarea politică accentuată.

Discuțiile recente s-au axat pe o gamă variată de efecte negative posibile. La nivel individual, mulți au accentuat corelațiile negative între utilizarea frecventă a rețelelor de socializare și starea de bine și sănătatea mintală. Rezultate adverse precum sinuciderea și depresia par să fi crescut vertiginos în aceeași perioadă în care utilizarea smartphone-urilor și a rețelelor de socializare s-a extins.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dezactivarea Facebook a redus activitatea online, inclusiv pe alte rețele de socializare, și a crescut activități offline precum uitatul la TV și socializarea cu familia și prietenii. A redus cunoștințele despre știri și polarizarea politică.

Lipsa Facebook-ului a “eliberat” cel puțin 60 de minute pe zi pentru persoana medie din grupul de tratament.”, au declarat cercetătorii, conform DigiWorld.

Domnul doctor Matthew Gentzkow a remarcat faptul că abstinența de la Facebook nu a dus la folosirea altor rețele de socializare asemănătoare.

„M-aș fi așteptat la o înlocuire a Facebook-ului cu alte obiecte digitale – Twitter, Snapchat, căutări online. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar pentru mine, cel puțin, a fost o surpriză.”, a precizat domnul doctor Gentzkow, conform The New York Times.

David Lazer, profesor de științe politice și de informatică și calculatoare la Northeastern University, a adăugat că cunoștințele politice sunt influențate de utilizarea Facebook.

„Descoperirile legate de cunoștințele politice sugerează faptul că Facebook este o sursă importantă de știri căruia oamenii îi dau importanță. Aceasta nu este o constatare banală.”, a declarat acesta, conform sursei citate anterior.

Concluzionarea acestor cercetări reprezintă conștientiarea importanței rețelelor sociale în viața cotidiană, fiind chiar un factor decizional în anumite situații. Adicțiile de orice natură ne fac vulnerabili.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...