joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEStudii: Ce se întâmplă cu oamenii după ce renunță la Facebook?

Studii: Ce se întâmplă cu oamenii după ce renunță la Facebook?

Cercetători din cadrul Universității din New York și Universității Stanford au realizat un experiment pentru a vedea cum se schimbă viața utilizatorilor după ce renunță la Facebook. Rezultatele indică faptul că închiderea contului poate avea efecte notabile, conform The New York Times.

În schimbul unei sume de 100 de dolari, 2844 de utilizatori au renunțat la conturile de Facebook în perioada alegerilor din anul 2018, în S.U.A. În speranța de a demonstra efectele negative ale dependenței de social media, inițiatorii experimentului au rugat persoanele participante la să nu interacționeze sub nicio formă cu platforma Facebook timp de o lună.

Rezultatele s-au dovedit a fi pozitive, întrucât persoanele respective au petrecut mult mai mult timp cu familia și au constatat o îmbunătățire a stării de satisfacție generale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Evoluția rețelelor de socializare a provocat optimism privind potențialul beneficiilor sociale și îngrijorare legată de pericole precum dependența, depresia sau polarizarea politică accentuată.

Discuțiile recente s-au axat pe o gamă variată de efecte negative posibile. La nivel individual, mulți au accentuat corelațiile negative între utilizarea frecventă a rețelelor de socializare și starea de bine și sănătatea mintală. Rezultate adverse precum sinuciderea și depresia par să fi crescut vertiginos în aceeași perioadă în care utilizarea smartphone-urilor și a rețelelor de socializare s-a extins.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dezactivarea Facebook a redus activitatea online, inclusiv pe alte rețele de socializare, și a crescut activități offline precum uitatul la TV și socializarea cu familia și prietenii. A redus cunoștințele despre știri și polarizarea politică.

Lipsa Facebook-ului a “eliberat” cel puțin 60 de minute pe zi pentru persoana medie din grupul de tratament.”, au declarat cercetătorii, conform DigiWorld.

Domnul doctor Matthew Gentzkow a remarcat faptul că abstinența de la Facebook nu a dus la folosirea altor rețele de socializare asemănătoare.

„M-aș fi așteptat la o înlocuire a Facebook-ului cu alte obiecte digitale – Twitter, Snapchat, căutări online. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar pentru mine, cel puțin, a fost o surpriză.”, a precizat domnul doctor Gentzkow, conform The New York Times.

David Lazer, profesor de științe politice și de informatică și calculatoare la Northeastern University, a adăugat că cunoștințele politice sunt influențate de utilizarea Facebook.

„Descoperirile legate de cunoștințele politice sugerează faptul că Facebook este o sursă importantă de știri căruia oamenii îi dau importanță. Aceasta nu este o constatare banală.”, a declarat acesta, conform sursei citate anterior.

Concluzionarea acestor cercetări reprezintă conștientiarea importanței rețelelor sociale în viața cotidiană, fiind chiar un factor decizional în anumite situații. Adicțiile de orice natură ne fac vulnerabili.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE