sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEStatuia lui Iuliu Maniu, amplasată în Piața Ștefan Cel Mare din Cluj-Napoca,...

Statuia lui Iuliu Maniu, amplasată în Piața Ștefan Cel Mare din Cluj-Napoca, a fost pusă la pământ. Emil Boc: „Va fi păstrată în același loc. Modernizăm zona”

Cu doar câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet, statuia politicianului amplasată în Piața Ștefan Cel Mare, a fost pusă la pământ, informează Monitorulcj.ro.

În data de 5 februarie, de la ora 18.00, la statuia lui Iuliu Maniu vor fi depuse coroane de flori, deoarece se împlinesc 70 de ani de la moartea sa.

În zonă, se mai regăsesc doar soclul și o coroană de flori rămasă de când s-au împlinit 150 de ani de la nașterea politicianului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, deCarrieLukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În primul rând, aș dori să îi asigur pe toți clujenii cu privire la faptul că statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament. Având în vedere proiectul european aferent străzilor din zona centrală (Kogălniceanu, Baba Novac etc), statuia a fost luată de pe soclu și așezată lângă zidul bastionului învelită intr-o protecție de pânza, pentru că prin proiect se reface cota solului și soclul statuii, după care se repune pe poziție. La fel s-a procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga în cadrul proiectului din fața Teatrului Național. Luni vom comunica întregul calendar de lucru în zonă pentru informarea tuturor celor interesați. Va asigurăm, încă o dată, de întregul nostru respect și apreciere față de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu. Specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor, în vederea evitării oricărui risc de deteriorare”, a precizat primarul Emil Boc.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. S-a incurajat si in Cluj-Napoca scoaterea monumentelor cu simboluri romanesti si crestine din spatiul central al orasului. S-a propus demolarea crucii de pe Cetatuie pentru ca nu se potriveste cu arhitectura cetatii austriece din varf pe care vor s-o renoveze. Din fericire comunitatea conservatoare si crestina din oras, mai puternica si mai vocala in ultimii ani, s-a opus mediatic. Emil Boc a dat inapoi strategic si a negat aceasta optiune. Boc se teme sa nu scada in sondaje asa ca e precaut, propaganda globalista si neomarxista a incetinit in Cluj-Napoca, inainteaza cu pasi mai mici. Grupul de la Cluj si-a conservat statutul de stapan al orasului. Acum 10 ani agresiunea activistilor de extrema stanga asupra orasului era vizibila si de la Bucuresti. Tinerii maniosi finantati de Open Society vandalizau institutii si cladiri urland pe strazi (Occupy UBB, Occupy Conti).
    Imperiul economic german cu capitala la Frankfurt (care e ramura estica a Imperiului Globalist) a anexat economic o parte din estul Europei, inclusiv Romania. Ei incearca germanizarea estetica si urbana aTransilvaniei. In acest context putem intelege renovarea centrelor istorice din Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Turda unde s-a minimalizat sau exclus componenta romaneasca si s-au promovat doar simbolurile austriece, ca turistii cand vin sa se simta intr-un oras austriac cultural si istoric. Cluj-Napoca a scapat de astfel de “renovari”, in schimb s-a organizat in fiecare an de sarbatori un targ pe model vienez in piata Matei Corvin. S-a intarziat foarte mult renovarea statuii lui Mihai Viteazu, cea a lui Matei Corvin a fost renovata rapid cu bani de la Budapesta. Primarul Sorin Apostu acceptase ca dupa renovarea statuii lui Matei Corvin sa se puna si placuta cu citatul din Nicolae Iorga, care era si inainte din vremea lui Funar, care corecteaza minciuna din ansamblul statuar in care si steagul Moldovei e pus la picioarele lui Matei. A iesit cu scandal si cu o campanie mediatica violenta impotriva primarului.
    Tot centrul orasului a fost retrocedat ilegal unor afaceristi unguri sau unor “urmasi” ai unor grofi. Primaria nu mai e proprietara pe centrul orasului, ci statul maghiar prin potentati economici locali pe care ii sprijina de la distanta. Toate localurile din centru au patroni unguri si majoritatea au meniuri bilingve si decoruri cu poze din vechiul oras maghiar, ca sa lase impresia turistilor ca e un oras maghiar sau austriac. Localul Che Guevara cu chelnerite imbracate cu uniforma comunista troneaza in piata Matei Corvin in centrul orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE