luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATESpania | Un proiect de lege radical le-ar permite copiilor peste 14...

Spania | Un proiect de lege radical le-ar permite copiilor peste 14 ani să-și schimbe genul fără un diagnostic medical

Spania este cuprinsă de o dezbatere încinsă, din cauza unui proiect de lege care ar permite copiilor care împlinit 14 ani să-și „schimbe genul” , fără nici un fel de diagnostic medical, scrie Unherd.

De o parte se află fostul prim adjunct al premierului Sanchez, Carmen Calvo, care a spus că „Legea Trans” (așa cum este cunoscută) poate crea mari probleme în domeniul legislației privind egalitatea. Ea a declarat totodată că „nu există niciun drept fundamental la autodeterminarea de gen”.

În cadrul aceleiași declarații pentru „El Mundo”, Carmen Calvo a declarat faptul că „Trebuie să facem distincția între necesitatea ca statul să răspundă persoanelor trans și o teorie queer care amenință să distrugă toate legile progresiste care au stabilit egalitatea între bărbați și femei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De cealaltă parte este Irene Montero (foto), Ministrul Egalității, care vine din partea celor de la Podemos (USR-ul spaniol). Deși este un partener minor la guvernare, Podemos are puterea să treacă legea prin Parlament, scrie Unherd.

„Emoțiile sunt mari, dar întrebarea pe care trebuie să o punem în continuare este de ce aceste proiecte de lege sunt atât de importante pentru atât de mulți politicieni. Într-o perioadă în care în Europa există un adevărat război, de ce se luptă pentru a impune o ideologie care înlocuiește faptele cu sentimentul, folosind mai degrabă emoția decât rațiunea?”, se întreabă Unherd.

Montero chiar a promis că proiectul va deveni lege, indiferent de opoziție. Susținătorii săi au reacționat, spânzurând un portret al lui Carmen Calvo de un copac. Recent, Montero a declarat că copiii pot avea relații sexuale cu cine vor, atâta vreme cât există „consimțământ”.

Legea ar putea permite tinerilor cu vârsta minimă de 14 ani să aibă dreptul de a-și putea face operații de schimbare de sex în mod legal, fără obligativitatea obținerii unui diagnostic medical. De asemenea, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani pot face aceste operații de schimbare de sex numai cu acordul părinților. În cazul lipsei acordului acestora, copilul își poate trimite în judecată părinții și se poate ajunge în instanță.

Consiliul de Stat și Consiliul General al Justiției și-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la această lege.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE