ACTUALITATEPeste 400 de persoane au protestat la Bacău împotriva purtării măștii în...

Peste 400 de persoane au protestat la Bacău împotriva purtării măștii în spațiile publice: între vorbitori a fost și un medic

Peste 400 de persoane au protestat duminică, 4 octombrie, în Piața Tricolorului din Bacău, împotriva obligativității purtării măștii în spațiile publice.

Manifestarea a fost organizată de Alianța Părinților filiala Bacău. Printre vorbitori s-a aflat și medicul Oana Secară de la Spitalul din Onești, care lucrează chiar cu pacienți infectați cu Covid.

Dr. Secară și soțul său au depus un memoriu la guvern în care acuză inadecvarea măsurilor luate pentru Covid și cere să fie ascultați specialiștii nu yesmenii.

De-asemenea, a luat cuvântul și antreprenoarea Luminița Ancuța, liderul Alianței Părinților Bacău.

Luminița Ancuța a organizat și o dezbatere împreună cu avocatul Vlad Fesan din Bacău in privința modului in care cetățenii se pot raporta la legislația covid.
La evenimentul respectiv au luat parte și colegii din AP Bacău, Petru și Alexandra Corduneanu, Gabriel Puiu, Mirela Dragastan, Ana Maria Stoica.

Vorbitorii au spus că recunosc existența virusului, dar contestă eficiența măsurilor luate de autorități pentru combaterea efectelor coronavirusului.

Ei au precizat că purtarea obligatorie a măștilor în școli, biserici și alte locuri închise nu folosește sănătății publice.

„Autoritățile ți-au servit cifre și statistici cu baze științifice precare sau care încalcă procedurile și principiile de bază ale medicinii”, se arată în materialele distribuite participanților.

Reamintim că peste 1.000 de persoane au luat parte la un protest anti-mască, desfășurat la București pe 19 septembrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...