ACTUALITATESpania | Biruință a dreptei la alegerile regionale din Madrid. Partidul Popular...

Spania | Biruință a dreptei la alegerile regionale din Madrid. Partidul Popular și Vox au peste 50%

Dreapta spaniolă și reprezentanta sa în ascensiune, Isabel Diaz Ayuso, au triumfat marți la alegerile regionale din Madrid, o înfrângere usturătoare pentru Partidul Socialist al premierului Pedro Sanchez.

Isabel Diaz Ayuso, actuala președintă a regiunii și membră a Partidului Popular (PP), și-a dublat scorul obținut la ultimele alegeri regionale din mai 2019, câștigând 64 de locuri din cele 136 ale parlamentului regional, adică peste 43% din voturi.

Deoarece PP nu are o majoritate absolută, de 69 de locuri, va fi nevoit să încheie o alianță cu partidul de dreapta Vox (13 locuri), care a susținut-o deja pe Diaz Ayuso în ultimii doi ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu 25 de locuri și aproape 18% din voturi, Partidul Socialist al premierului Sanchez, care a încercat să mobilizeze electoratul de stânga agitând amenințarea unei așa zise extreme drepte, pierde 12 deputați regionali. Adunate, voturile stângii totalizează 59 de locuri, mai puțin decât candidatul PP.

La doi ani până la următoarele alegeri legislative, pentru PP aceste alegeri au fost un fel de repetiție generală.

Alegerile regionale au fost declanșate de decizia-surpriză a lui Isabel Diaz Ayuso de a pune capăt alianței sale cu partidul de centru-dreapta Ciudadanos, care a suferit o înfrângere istorică și nu mai are deputați regionali.

Deși înfrângerea stângii la aceste alegeri regionale nu pune sub semnul întrebării menținerea sa la putere, premierul Sanchez, aflat în prima linie a campaniei electorale pentru aceste alegeri regionale, iese slăbit, precizează Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. ceea ce nu intelege omenirea este ca soros cumpara absolut toate polurile de putere. stanga sau dreapta nu mai conteaza. promisiunile facute si „vocile” sunt intru prostirea oamenilor. cand pun labele pe putere totul revina la matca initiala – planul rockefeller continua. imaginea unor imbotnitati fericiti spune tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...