luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESpania | Biruință a dreptei la alegerile regionale din Madrid. Partidul Popular...

Spania | Biruință a dreptei la alegerile regionale din Madrid. Partidul Popular și Vox au peste 50%

Dreapta spaniolă și reprezentanta sa în ascensiune, Isabel Diaz Ayuso, au triumfat marți la alegerile regionale din Madrid, o înfrângere usturătoare pentru Partidul Socialist al premierului Pedro Sanchez.

Isabel Diaz Ayuso, actuala președintă a regiunii și membră a Partidului Popular (PP), și-a dublat scorul obținut la ultimele alegeri regionale din mai 2019, câștigând 64 de locuri din cele 136 ale parlamentului regional, adică peste 43% din voturi.

Deoarece PP nu are o majoritate absolută, de 69 de locuri, va fi nevoit să încheie o alianță cu partidul de dreapta Vox (13 locuri), care a susținut-o deja pe Diaz Ayuso în ultimii doi ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu 25 de locuri și aproape 18% din voturi, Partidul Socialist al premierului Sanchez, care a încercat să mobilizeze electoratul de stânga agitând amenințarea unei așa zise extreme drepte, pierde 12 deputați regionali. Adunate, voturile stângii totalizează 59 de locuri, mai puțin decât candidatul PP.

La doi ani până la următoarele alegeri legislative, pentru PP aceste alegeri au fost un fel de repetiție generală.

Alegerile regionale au fost declanșate de decizia-surpriză a lui Isabel Diaz Ayuso de a pune capăt alianței sale cu partidul de centru-dreapta Ciudadanos, care a suferit o înfrângere istorică și nu mai are deputați regionali.

Deși înfrângerea stângii la aceste alegeri regionale nu pune sub semnul întrebării menținerea sa la putere, premierul Sanchez, aflat în prima linie a campaniei electorale pentru aceste alegeri regionale, iese slăbit, precizează Agerpres.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. ceea ce nu intelege omenirea este ca soros cumpara absolut toate polurile de putere. stanga sau dreapta nu mai conteaza. promisiunile facute si “vocile” sunt intru prostirea oamenilor. cand pun labele pe putere totul revina la matca initiala – planul rockefeller continua. imaginea unor imbotnitati fericiti spune tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate