vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile...

Sorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a criticat dur pe jurnaliștii care cer testarea obligatorie a elevilor.

El a numit astfel de idei drept „imbecile”, iar el va merge „până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”.

„Calific drept imbecile ideile – mă refer la colegi din presă – prin care se propune limitarea accesului la educație a copiilor pe baza testării obligatorii, adică a unui certificat verde pentru școli. (…) Testarea obligatorie fără legislație primară, care nu știu să fi fost adoptată în alt stat european… Eu personal o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”, a spus ministrul Educației, la Antena 3.

Ministerul Educației a cumpărat aproximativ 30 de milioane de teste de salivă care au costat în jur de 50 de milioane de euro.

Sorin Cîmpeanu a afirmat din nou, luni seară, că „în România nu există bază legală primară pentru testare. Există instituția prevenției și responsabilitatea”.

Ministrul Educației a mai spus că, într-un stat de drept, nu poate să îi oblige pe profesori „să facă ceva ce nu intră în limita de competență, în fișa postului”.

Acesta a mai susținut că sunt puțini părinți care nu vor să-și testeze copiii, doar că „presa se focusează pe ei”.

Potrivit ministrului, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.

Ministrul Educației s-a referit, mai mult ca sigur, la cei de la G4 Media. Aceștia au realizat un material acuzator la adresa Ministerului că nu obligă elevii la testare, fluturând un „pericol” al variantei Omnicron, care nu a fost demonstrat de nimeni.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE