ACTUALITATESlovacia | Fostul premier Robert Fico: Pot să vă dau 1.500 de...

Slovacia | Fostul premier Robert Fico: Pot să vă dau 1.500 de motive pentru care n-o să mă vaccinez cu un vaccin experimental, indiferent de cine ar fi făcut

Fostul premier al Slovaciei, Robert Fico (foto centru), a anunțat că nu se va vaccina sub nicio formă împotriva noului virus, deoarece crede că „nu toate informațiile” despre vaccin sunt disponibile opiniei publice. Mai mult, el susține că un apropiat al familiei sale a decedat după ce s-a vaccinat.

„Spuneți-mi, de ce ar trebui să mă vaccinez? Am spus eu că o să mă vaccinez?…Lăsați-mă să spun că pentru mine, vaccinarea rămâne o problemă personală…Fiecare trebuie să ia o decizie bazată pe informațiile disponibile, dar, din păcate, nu toate informațiile au fost făcute publice.

Trebuie să vă reamintesc că o cunoștință apropiată a familiei a murit destul de curând după ce s-a vaccinat? Și pot să vă spun despre alte cazuri similare. Duceți-vă și vizitați departamentele de neurologie și întrebați cu câte atacuri cerebrale au de-a face…”, a comentat el într-o conferință de presă de luna trecută.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Robert Fico, cel care a condus Slovacia timp de 10 ani, prin intermediul a două mandate de premier, a spus că vaccinurile anti-covid sunt experimentale, indiferent de cine ar fi produse.

„Nu încerc să sperii pe nimeni…pot să dau 1.500 de motive pentru care nu mă voi vaccina cu vaccin experimental american sau rusesc, finlandez, suedez și așa mai departe.Nu văd motivul pentru care ar trebui s-o fac. Într-adevăr, cred că într-un an o să le spunem tuturor celor care s-au vaccinat că „nu mai e nimic de făcut decât să ne vaccinăm în fiecare an. Până la finalul anului, o să știm câți bani au făcut Pfizer, Moderna, etc, cu acest produs. Nu voi lua parte la contribuția la profiturile lor. Pur și simplu nu mă voi vaccina. Cine dorește, poate s-o facă. Eu nici măcar nu am clintit pe aceată problemă, nu am niciun interes în a mă vaccina”, a continuat el.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Influentul politician slovac a fost și mai vehement în privința vaccinării copiilor.

„Sunt foarte vehement împotriva vaccinării copiilor, începând cu vârsta de 12 ani. Ce este prostia asta? Sunt porcușori pe care se experimentează? O să ne lăsăm copiii, care se recuperează după Covid fără nicio problemă, să fie injectați cu produse experimentale? Urmează să-i mai vaccinăm la 15 ani, apoi la 17 și încă o odată la 19?”, a tunat el.

Declarațiile vin în contradicție cu cele ale președintelui țării, Zuzana Čaputova, care a făcut un apel la populație să se vaccineze, considerând că vaccinurile sunt sigure și că nu mai așa se va putea termina pandemia.

Robert Fico a renunțat la postul de premier în 2018, după scandalul uciderii jurnalistului Jan Kuciak. Conform unui sondaj de luna trecută citat de Euractiv, Fico a început să recâștige din popularitatea pierdută.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...