ACTUALITATESUA | Florida, unde totul e deschis și masca e opțională, are...

SUA | Florida, unde totul e deschis și masca e opțională, are o rată de infectare aproape ca în California, stat care a aplicat printre cele mai dure măsuri

Chiar și unii democrați se întreabă dacă nu cumva strategia adoptată de Guvernatorul Floridei, Ron de Santis, în ceea ce privește răspunsul la Covid este cea corectă, scrie Axios.

Peste 32.000 de cetățeni ai Floridei au murit de la începutul crizei, dar această cifră nu este mai rea decât media națională, ba dimpotrivă, este mai bună decât într-unele state cu restricții mai dure.

California, spre exemplu, a ales să impună numeroase restricții, iar rezultatele nu se văd decât în economie. California are o rată a șomajului de 9,3%, în timp ce Florida are 5,1%. Și tot mai mulți americani se mută în statul condus de Ron De Santis.

Până și liberalul New York Times a admis că „mare parte din stat dă o senzație de oraș înfloritor”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La un an de la declanșarea pandemiei, Florida nu are impuse restricții. Guvernatorul de Santis a interzis administrațiilor locale să amendeze oamenii care nu poartă mască. Disney World a fost deschis încă din iulie.

În contrast, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom a fost primul care a ordonat un lockdown la nivel statal, măștile sunt obligatorii, activitățile în interior sunt limitate și Disneyland rămâne închis.

În ciuda acestor măsuri dure pe care le suportă, californienii au aceeași rată de infecție precum cei din Florida: în jur de 8.900 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform CDC-ului. La capitolul mortalitate, Florida este pe 27, iar California pe 28, notează AP. Un lucru important de care trebuie ținut cont este că Florida are mult mai mulți cetățeni în vârstă, deci teoretic mai expuși riscului, decât California. Și totuși, rata de deces este similară.

O situație similară găsim și în compararea statelor Connecticut și Dakota de Sud. Guvernatorul democrat al Connecticut-ului, Ned Lamont, a impus numeroase restricții la nivel statal, în timp ce Kristi Noem (Partidul Republican) nu a luat nicio măsură obligatorie. Ambele au rezultate asemănătoare în ceea ce privește victimele pandemiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate