miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEHorror: Auchan introduce magazinul în care este scanat clientul, nu produsul cumpărat....

Horror: Auchan introduce magazinul în care este scanat clientul, nu produsul cumpărat. Fără case de marcat, fără coșuri, fără numerar

Compania franceză Auchan va introduce în România un concept experimental, în care clienții vor fi cei scanați, nu produsele achiziționate, anunță Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, magazinul va fi complet automatizat și va fi testat în București. În loc să se scaneze produsele, oamenii vor fi cei scanași, prin intermediul unei aplicații și a unui sistem performant de camere și senzori. Clienții vor introduce în aplicația respectivă datele bancare. În magazinele Auchan GO vor fi montate camere performante care analizează mișcările clienților.

Mai târziu, sistemul de supraveghere tranformă mișcările clienților în vectori care identifică articolul luat din raft sau pus înapoi. Retailerul va stoca datele de achiziție, timp de trei ani de la data cumpărăturilor.

Pentru început, magazinele Auchan Go vor fi disponibile doar pentru clienții majori. Accesul se va face pe baza unui cod QR generat de aplicație, valabil o singură dată. La finalul cumpărăturilor, clienții vor trece doar prin poarta de ieșire, fără a mai scana produsele respective. Tranzacția se va încărca automat în aplicație.

„Auchan GO este un concept în care avem tehnologie, cunoaștem nevoile clienților și încercăm astfel să realizăm o experiență de cumpărături plăcută, fluidă. Fără case de marcat, fără coșuri, fără numerar – singurul lucru de care ai nevoie e aplicația Auchan și un card bancar înrolat în aplicație”, a explicat Tiberiu Dănețiu, pe scena Conferinței Progresiv – Back to the Future, potrivit Revistei Progresiv.

Magazinul Auchan GO se va lansa în Aprilie 2024 la București. „Spațiul este dotat cu peste 70 de camere și 3.000 de senzori, pentru că este despre digitalizarea 100% a unui magazin fizic. Cu aceste tehnologii, vom ajunge să avem date despre interacțiunea consumatorilor cu fiecare produs în parte, date tranzacționale, date despre parcursul clienților. Toate acestea ne vor permite să înțelegem comportamentul și parcursul clientului, iar asta va ajuta la luarea deciziilor în timp real. Ajungem să avem date la secundă în legătură cu comportamentul clienților în magazin”, a adăugat Teodor Șerban.

Auchan – prima la eliminarea oamenilor din cumpărături

Reamintim că în februarie 2023, compania Auchan a anunțat că renunță la casieri pentru a-i obliga pe clienți să-și scaneze singuri produsele.

După o reacție publică extrem de negativă, francezii au dat înapoi și au anunțat că „renunță temporar” la acest experiment.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. ” la baza proprietatii stă un furt ”
  -citat din marx,engel,lenin
  si altii.

  (trebuie sa fie scanati aia cu prezervativele:
  vor sa-si bage plua in ceva!)

 2. E pentru multii cretini care paraziteaza colonia.Voi nu vedeti ca in Romania nu munceste mai nimeni dar toti puturosii si cocalarii sunt plini de bani?

 3. Special pentru reperisti, useristi si cei mai fundamentalisti iubitori ai tehnologiei de supraveghere. Sigur, totul e pentru “comoditate”, ca daca ti-ai uitat cardul acasa, daca nu folosesti card ci scanezi cu telefonul sau ceasul, dar nu mai ai baterie etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE