ACTUALITATERestricțiile impuse pelerinajului de la Iași sunt încă în vigoare/ Mărturii despre...

Restricțiile impuse pelerinajului de la Iași sunt încă în vigoare/ Mărturii despre pelerinii veniți din țară la Sfânta Parascheva și care sunt ținuți gardul Mitropoliei

Restricțiile privind accesul pelerinilor la Iași sunt în vigoare, creștinii veniți din țară nefiind lăsați să intre, la ora transmiterii acestei știri, în curtea Mitropoliei.

Știrile despre ce se întâmplă acum la Iași sunt puține, în contextul în care presa nu consideră că discriminarea pelerinilor nu este un subiect de interes, despre care să relateze.

Așa încât, orice mărturie despre ce se întâmplă cu pelerinii veniți din țară la racla Sfintei Parascheva, precum următoarea relatare, postată pe Facebook, este importantă.

„Ei sunt o familie din Timișoara. Au crezut că vor putea intra în curtea Mitropoliei pentru a se vedea, ca în fiecare an, cu Cuvioasa. Dar nu, trupul Cuvioasei este izolat.

Au zis că vor sta la gard pentru a citi acatistul și a mai vorbi cu Sfânta. Chiar dacă au parcus România în 12 ore, mi-au zis că o simt și pe Cuvioasa aici, pe Bulevard. Vor sta până spre miezul nopții.

Jurnaliștii nu îi filmează. Nu aduc senzaționalul.

Și am mai întâlnit așa pelerini: din Craiova, Constanța, Brașov, Bihor. Mi-au spus povestea lor de viață. Am avut lecții de smerenie în fața ochilor mei.

Sfânta a primit rugăciunile lor și a tuturor care au putut să o simtă și pe Sfânta din afară. Sunt sigur”, a scris Grigorie Pijin pe Facebook.

Reamintim că Patriarhul Daniel a transmis, vineri, un mesaj ferm prin care solicita anularea măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite