duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEMinistrul Educației va propune eliminarea pragului de 60% de vaccinați în școlile...

Ministrul Educației va propune eliminarea pragului de 60% de vaccinați în școlile din localitățile cu incidență sub 3 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a propus luni, 8 octombrie, ca în localitățile în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie să se renunțe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic şi copiii să poată merge la școală.

El a declarat luni, la Digi 24, că astfel acele localități din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare, dar nici mulţi vaccinați, școlile se vor putea deschide.

„În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural în care nu sunt infectați, dar nici suficient de mulţi vaccinați, să poată deschide şcoala cu prezență fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste scoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat de când ar putea intra în vigoare această propunere, ministrul Educaţiei a răspuns:„Dacă sunt responsabil, nu pot să vă dau niciun orizont de timp pentru că această decizie nu ţine doar de propunerea Ministerului Educaţiei. Această decizie va trebui să fie analizată de către Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU”.

Ministrul Educaţiei a precizat că săptămâna aceasta lucrurile se desfăşoară după regulile cunoscute.

Măsura „pragului minim de vaccinare” a fost contestată și de sindicatele din învățământ și de medici și de opoziție.

Din cauza acestei noi reguli, peste 1,1 milioane de copii nu pot merge la școală normal.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE