duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEBanca Mondială șantajează Uganda: suspendă toate programele de finanțare din cauza legii...

Banca Mondială șantajează Uganda: suspendă toate programele de finanțare din cauza legii împotriva LGBT. Președintele Ugandei, reacție DEMNĂ

Uganda nu va mai primi niciun fel de finanțare din partea Băncii Mondiale, din cauza legii împotriva homosexualității”, a anunțat instituția într-un comunicat oficial, motivând că acest act normativ „încalcă valorile Băncii Mondiale”.

Banca Mondială consideră că „misiunea” sa de eradica sărăcia pe planetă poate avea succes numai dacă include „pe toată lumea, indiferent de rasă, gen sau sex”, iar legea din Uganda „subminează aceste eforturi”.

În replică, președintele Ugandei, a replicat dur. Yoweri Museveni a spus că „E nefericit că Banca Mondială și alți actori încearcă să ne oblige să ne abandonăm credința, cultura, principiile și suveranitatea, folosind banii. Ei subestimează africanii”.

Într-o scrisoare adresată Băncii Mondiale, Museveni a spus că mișcările Băncii Mondiale sunt „provocări”, alături de cele ale „lobby-ului homosexual”.

El s-a întrebat dacă împrumuturile oferite de Banca Mondială chiar ajută pe cineva. „Dacă ajutorul din străinătate și împrumuturile sunt sunt surse de transformare socio-economică, atunci de ce avem, actualmente, o criză de securitate și de stabilitate în Africa?”, s-a întrebat șeful statului.

„Unii dintre acești actori imperialiști sunt de nesuferit. Trebuie să muncești mult ca să te abții să nu explodezi cu furie”, a concluzionat el.

În context, merită amintit că Banca Mondială a fost aleasă de Guvernul României pentru a decide soarta cercetării în țara noastră.

Istoricul Mircea Platon arăta că Banca Mondială și reformele impuse de această instituție sunt printre principalii vinovați pentru degradarea sistemului de învățământ românesc.

Uganda a adoptat, în mai, o lege care pedepsește promovarea homosexualității, cu toată opoziția SUA și a UE.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Pai dumnealui este un participant fidel la Russia-Africa Summit, deci niste kalasnikoave sunt prin apropiere. Daca ar fi putut, l-ar fi rezolvat. Deocamdata la BM, SUA, UE nu le-a ramas decat sa se masturbeze.

  2. cam trasa de par sceneta, mai degraba vor sa-l transforme in erou al luptei anti-lgbt, altfel ar folosi mijloace ‘specifice’ sa scape de el fara tam-tam. Nu se incurca SUA UE si BM de un vanator de crocodili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE