joi, iunie 13, 2024
ȘTIRISeriale de succes care ar putea avea un spin-off de tip prequel

Seriale de succes care ar putea avea un spin-off de tip prequel

În calitate de producător de film (lung-metraj sau serial), ce faci când ai în proprietate un brand de mare succes la public, care, prin natura acțiunii, a ajuns însă la final? Răspunsul este clar în lumea cinematografiei: creezi o franciză și exploatezi acea marcă prin acțiune derivată, cu noi filme sau / și seriale care implicit vor atrage audiența, ca o garanție a calității. Există multe exemple de acest tip: The Walking Dead, Breaking Bad, Game of Thrones, X-Men, Rocky.

Procedura se numește spin-off și reia anumite elemente ale producției originale, dar cu focus diferit în ceea ce privește personajele, acțiunea, locația. Adesea este schimbată și perspectiva temporală, oferindu-se o “călătorie” într-o perioadă trecută, anterioară desfășurării evenimentelor din producția principală.

Iată mai jos câteva seriale de succes ale momentului, de la care ne putem aștepta în următorii ani să dezvolte producții spin-off de tip prequel:

Stranger Things

Cu Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard, Sadie Sink și alți actori foarte apreciați, Stranger Things este un serial ancoră pentru platforma de streaming Netflix. Fiecare nou sezon a fost lansat cu ample campanii de publicitate. Sezonul 4 din Stranger Things a putut fi vizionat în premieră la mijlocul anului 2022, așadar este de așteptat să apară și sezonul 5 în viitorul nu prea îndepărtat.

Stranger Things este un serial SF, în care personajul principal are puteri supranaturale și se luptă cu forțe și creaturi fantastice, venite dintr-o altă dimensiune – “lumea răsturnată”. Ceea ce pare doar un simplu joc de societate se transformă într-o realitate care influențează întreaga planetă. Sezonul 4 a fost finalizat cu o viziune care poate fi caracterizată drept apocaliptică. Matt Duffer și Ross Duffer, producători, scenariști și regizori foarte cunoscuți, au confirmat că Stranger Things se va încheia la finalul sezonului 5. Brandul este însă atât de popular și de atrăgător, încât pare imposibil să fie abandonat.

Riverdale

Tocmai s-a încheiat sezonul 7 al serialului Riverdale, ultimul episod punând punct acțiunii în mod ferm. Pare că s-a dorit să nu se ofere o posibilitate de continuare, dar acest lucru nu ar împiedica desigur realizarea unor producții derivate. Un eventual spin-off de tip prequel ar putea prezenta perioada în care părinții personajelor principale din Riverdale erau ei înșiși tineri – referințe adesea prezentate de-a lungul serialului, însă în scurte momente.

 

Niciodată nu am…

Serial american de comedie-dramă cu Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan și Richa Moorjani, creat de Mindy Kaling și Lang Fisher, Niciodată nu am… a ajuns la sezonul cu numărul 4. Lumea tinerei indo-americane se transformă și apar numeroase noi intrigi. Dacă în serial ne-a fost infățișată viziunea actuală a culturii indiene în Statele Unite ale Americii, cu siguranță ar fi și mai interesant să observăm cum decurgea viața pentru astfel de personaje într-o societate și mai puțin deschisă, cu zeci de ani în urmă.

Wednesday

Filmat în România (în marte parte la studiourile de film de la Buftea), primul sezon al serialului Wednesday a prins foarte bine la public, bifând audiențe record pe streaming. Wednesday Addams este acum în prim-plan, dar ne-ar putea fi prezentate într-un viitor spin-off multe alte date despre secretele familiei sale cu totul speciale.

Wednesday este parte a francizei Familia Addams, care conține filme precum Familia Addams (1991), Valorile Familiei Addams (1993), filmele de animație Familia Addams (2019) și Familia Addams 2 (2021), seriale de televiziune și de animație, diverse cărți și câteva jocuri video. Cel mai nou joc video în care apar membrii familiei Addams este Spooky Family din colecția de sloturi online iSoftBet – un joc amuzant și plin de adrenalină.

Jocul calamarului

În doar câteva săptămâni de la difuzare, Jocul calamarului a ajuns nr. 1 pe Netflix, ajungând la o popularitate cu totul impresionantă la nivel internațional, mai ales pentru un serial asiatic. Jocul calamarului este un serial foarte diferit de orice altceva, o dramă puternică plină de suspans. Sezonul 2 este așteptat de mult timp. Ar putea exista, de ce nu, un spin-off de tip prequel, în care să ni se arate modul în care creatorul jocului a ajuns să pună în scenă prima ediție a acestui exercițiu lipsit total de empatie, deosebit de crud.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE