vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPrimarul din Târgu Jiu cere redeschiderea școlilor: Copiii ar trebui să se...

Primarul din Târgu Jiu cere redeschiderea școlilor: Copiii ar trebui să se întoarcă la școală

Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu (PNL), cere redeschiderea școlilor și realuarea evenimentelor publice în spațiile deschise.

„Copiii ar trebui să se întoarcă la școală. Mă refer aici la elevii târgujieni pentru că la noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic. Am investit foarte mult în toate unitățile de învățământ și cred că putem lua măsurile necesare menținerii unui risc scăzut de infectare”, este mesajul primarului Marcel Romanescu.

Acesta e de părere că și evenimentele organizate în mod controlat în spații deschise ar putea fi permise: „Avem un stadion încăpător care ne-ar permite astfel de evenimente. Anul acesta am organizat acolo ceremonia de absolvire pentru toate școlile din municipiu. Nu au fost probleme, am luat toate măsurile de siguranță necesare și am dovedit că se poate!
Cred că, până la urmă, ar trebui ca aceste decizii sa revină administrațiilor publice locale, în funcție de situația din fiecare localitate”.

Romanescu susține că toți sunt afectați de pandemie și din acest motiv trebuie să începem să luăm măsuri care să ajute la redresarea economiei.

„Noi am dat dovadă de responsabilitate la nivelul municipiului Târgu Jiu și chiar la nivelul întregului județ. De ce trebuie să luăm aceleași măsuri ca în județele cu probleme? Consider că am dovedit deja că putem gestiona responsabil situația la nivel local. Copiii trebuie să se întoarcă la școală, iar din punct de vedere economic trebuie să ne revenim. Foarte multe firme au de suferit, foarte mulți angajați au fost afectați. E timpul să le salvăm locurile de muncă”, transmite primarul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE