duminică, iulie 14, 2024
ȘTIRISenatorul Sorin Lavric îl acuză pe Iohannis de trădare: AUR cere un...

Senatorul Sorin Lavric îl acuză pe Iohannis de trădare: AUR cere un referendum în cazul cedării sistemului Patriot către Ucraina. Cetățenii să decidă

Senatorul Sorin Lavric îl acuză de „înaltă trădare” pe Klaus Iohannis în cazul cedării sistemului Patriot către Ucraina.

De asemenea, AUR solicită organizarea unui referendum național, cetățenii fiind chemați să se pronunțe dacă România ar trebui sau nu să cedeze sistemul anti-aerian Patriot către Ucraina, informează un comunicat de presă.

„După ce s-a făcut de râs în fața întregii lumi occidentale prin anunțul că va candida la șefia NATO, deși aproape toate țările membre ale Alianței Nord-Atlantice își declaraseră deja susținerea pentru olandezul Mark Rutte, vulnerabilizând astfel imaginea României în toate cercurile diplomatice, doar pentru a beneficia în continuare de condiții lux și protocol, trădătorul Klaus Iohannis subminează capacitatea de apărare a țării prin trimiterea către Ucraina a unui sistem Patriot, necesar protejării României în cazul unui atac din partea Rusiei sau a unei alte puteri ostile.

În acest moment, procurorii trebuie să se sesizeze de urgență deoarece acest individ, prin subminarea capacității de apărare a țării, conform art. 394 din Codul Penal, a săvârșit infracțiunea de înaltă trădare, care este pedepsită cu detențiune pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Toate statele europene, cu excepția Germaniei, au ezitat să livreze armament unei țări aflate în război pentru că știau foarte bine că un asemenea gest șubrezește apărarea propriilor țări, iar România cedează acum sistemul Patriot fără să aibă nicio garanție că va primi un alt sistem în schimb sau banii necesari pentru achiziționare de noi sisteme de apărare care să asigure securitatea granițelor țării.

Partidul AUR condamnă ferm agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, însă apărarea strategică a României este o chestiune de interes național, iar cedarea sistemului Patriot nu se poate face doar din pixul lui Iohannis, fără ca românii să își exprime sau nu acordul. De aceea, partidul AUR solicită convocarea unui referendum național, simultan cu alegerile prezidențiale, prin care românii să decidă singuri dacă sistemul Patriot trebuie sau nu cedat Ucrainei”, a precizat Sorin Lavric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE