marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEMinisterul Mediului vrea ca românii să nu mai meargă cu mașinile personale...

Ministerul Mediului vrea ca românii să nu mai meargă cu mașinile personale vinerea, ci cu transportul în comun sau bicicletele

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea ca românii să renunțe la mașini și să circule cu transportul în comun sau cu bicicletele. O excepție pot face cei care au mașini electrice.

Ministrul Mediului a lansat o campanie prin care în fiecare vineri, românii să aleagă mijloace de transport nepoluante.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: „În 2021 ne dorim să ajungem la această performanță ca 1 din 4 angajați să aleagă o altă modalitate de deplasare. Vom lansa invitații către companiile private astfel încât să fie cât mai mulți care aderă la această inițiativă. Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri, cred că am avea un impact pozitiv”.

Ministerul dorește să introducă un set de măsuri pentru stimularea cetățenilor în vederea renunțării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu și înlocuirea sa cu transportul public, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos, scrie Digi24.

„Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la ‘patru ace’ şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport”, a mai spus ministrul.

Totuși, acesta ignoră faptul că vinerea, mulți dintre bucureșteni pleacă după muncă din oraș, ceea ce face imposibilă ideea pe care o propune.

Ministrul Mediului a precizat că el a mers recent cu RATB-ul și cu metroul.

„Eu voi alege una dintre variantele de transport pe care le-am testat în ultimele săptămâni. Am testat acum două săptămâni metroul, ieri am venit cu RATB-ul… cu STB-ul. Am rămas cu RATB-ul, pentru că ultima dată am circulat acum 25 de ani când eram student cu RATB-ul, recunosc. Este o schimbare la nivelul fiecărei instituţii şi este în primul rând o schimbare de mentalitate la nivelul fiecărui cetăţean. Şi mie mi-a fost un pic ciudat să vin cu RATB-ul pentru că nu am mai circulat…. A trebuit să văd unde se cumpără biletele, a trebuit să văd care sunt rutele pentru că am uitat numărul autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor cu care circulam în timpul studenţiei. Lucrurile se pot schimba dacă vrem să producem schimbare”, a mai spus Tanczos Barna.

De remarcat este că pe sfârșitul „mandatului” lui Nicolae Ceaușescu, statul impusese regula ca duminicile, alternativ, să circule fie mașinile cu numere impare, fie cele cu numere pare.
Motivația era că se face economie la benzină.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

 1. Am înțeles, deci vinerea să ne înghesuim în autobuze și metrouri, pentru că acolo nu este pericol de Chinavirus.

  Se știe că virusul acționează eficient doar în următoarele circumstanțe:
  1. Pe timp de noapte, când patrulează în brigăzi pe străzi și se aruncă asupra oricui se întâmplă să se plimbe singur pe stradă, între 22-5, transformându-l într-o armă biologică, de răspândire în masă.
  2. La diverse proteste care nu convin actualii puteri- spre exemplu cele împotriva vaccinării obligatorii, măsurilor extrem de eficiente etc.
  3. În biserici, la întâlniri cu prietenii dacă te plimbi prin parc fără mască.

  Este cât se poate de evident că la stația de metrou Unirii, unde se îmbulzesc zilnic mii de oameni, de exemplu, pericolul este aproape zero, întrucât virusul se teme de spațiile subterane.

  PS: Mai trebuie oare să spun că presa miluită nu vede niciun fel de contradicție în toate astea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate