sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEȘeful Pentagonului spune că scopul SUA este „de a ajuta Ucraina cu...

Șeful Pentagonului spune că scopul SUA este „de a ajuta Ucraina cu arme până va vedea Rusia atât de slăbită până în punctul în care să nu mai poată face ce a făcut în Ucraina”. Reacții adverse la Moscova

Vizita secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, la Kiev, de duminică, 24 aprilie ac, a generat controverse, mai ales prin prisma declarațiilor pe care le-a făcut cu această ocazie. O analiză BBC lansează o nouă ipoteză, potrivit căreia războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea fi „prelungit”, având în vedere modul în care Lloyd a decis să se exprime la adresa Rusiei. De altfel, SUA au primit deja notificarea oficială din partea rușilor să înceteze furnizarea de arme Ucrainei.

Ajuns la Kiev, chiar în prima zi de Paști, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a avut un discurs categoric, radical, mascat cumva sub un ton mobilizator, remarcă și jurnaliștii de la BBC. Din afirmațiile secretarului american al Apărării, reiese că „scopul SUA este de a vedea Rusia atât de slăbită până în punctul în care să nu mai poată face ce a făcut în Ucraina”. Mai mult decât atât, Austin spune că „dacă Ucraina primește echipamentele militare necesare, poate ieși învingătoare din războiul cu Rusia”.

„Primul pas spre victorie este să crezi că poți învinge. Și ei cred că pot învinge. Noi credem că pot învinge dacă au echipamentul corespunzător, sprijinul corespunzător și facem tot ce ne stă în putință și vom continua să facem tot ce ne stă în putință”, s-a exprimat Lloyd Austin, la Kiev, la întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski potrivit sursei menționate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lloyd Austin a fost însoțit la Kiev de Antony Blinken, secretar de stat în Departamentul Apărării SUA, care a reconfirmat sprijinul financiar oferit Ucrainei. SUA vor aloca 800 de milioane de dolari Ucrainei, pentru a ieși „învingătoare” din războiul cu Rusia.

Imediat după aceste declarații, a venit și replica din partea Rusiei. Ambasadorul  Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a confirmat că Rusia a trimis o notificare SUA prin care cer în mod clar sistarea furnizării de echipament militar Ucrainei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Rusia și Ucraina sunt în război de două luni, iar Zelenski a anunțat că „va abandona” negocierile cu Moscova, dacă oamenii din Mariupol sunt uciși. El i-a transmis public lui Putin că dorește să-l întâlnească, pentru a încheia un acord de pace.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Stânga americană spune că Ucraina trebuie să fie noul Afganistan. Cu motivație clară – așa că „misteriosul” curaj al lui Volodea Z nu e de neînțeles. „Volodea Z., contra Volodea P.”: cine spunea că istoria n-are simțul umorului ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate