duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATESediul Guvernului României va fi iluminat în culorile Ucrainei, în semn de...

Sediul Guvernului României va fi iluminat în culorile Ucrainei, în semn de solidaritate. Premierul Ciucă: Ucraina a devenit avanpostul luptei pentru apărarea lumii democratice

În semn de solidaritate cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în culorile drapelului ucrainean, la un an de la declanşarea agresiunii militare ruse, anunţă vineri Executivul. Ataşaţi valorilor Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, vom continua să susţinem obiectivul de pace şi libertate al Ucrainei, care a devenit avanpostul luptei pentru apărarea lumii democratice”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, informează News.ro.

„Se împlineşte un an de când vecinii noştri ucraineni trăiesc coşmarul agresiunii militare pe care Rusia a declanşat-o nejustificat şi care pune în pericol nu doar integritatea teritorială a unui stat suveran, ci şi pacea întregii planete. Nimic nu poate justifica sutele de mii de vieţi curmate până acum în acest conflict, inclusiv civili, şi distrugerile de proporţii care au bulversat viaţa altor câteva milioane de oameni, nevoiţi să fugă din calea războiului. Vinovaţii trebuie să răspundă în faţa legii şi a istoriei. Acest război este o încercare de deturnare destinului unui popor suveran şi o ameninţare fără precedent la adresa democraţiei”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului anunţă că „România rămâne solidară cu poporul ucrainean, aşa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului, prin sprijinul umanitar oferit refugiaţilor şi susţinerea acordată la nivel politic, diplomatic şi economic pentru efortul de reconstrucţie”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Ceea ce am făcut până acum – dezvoltarea conectivităţii cu Ucraina prin intermediul coridoarelor de transport ce traversează România, proiectele de infrastructură de la graniţa româno-ucraineană pentru a facilita racordarea economiei ucrainene la Piaţa Unică Europeană, dezvoltarea infrastructurii portului Galaţi şi creşterea capacităţii de tranzit pe Canalul Sulina – poziţionează România drept contributor decisiv la reconstrucţia economiei ucrainene. Ataşaţi valorilor Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, vom continua să susţinem obiectivul de pace şi libertate al Ucrainei, care a devenit avanpostul luptei pentru apărarea lumii democratice”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Cat de jos si slugarnici au ajuns conducatorii acestei tari !
    Ucraina isi bate joc de romanii din Ucraina nerespectandu-le dreptul de a invata in limba materna, Ucraina inca foloseste ideea de limba moldoveneasca in ideea de a diminua puterea comunitatii romanesti din Ucraina, Ucraina sapa canalul Bastroe batandu-si joc de Delta si interese romanesti….. , iar Guvernul Romaniei se “ilumineaza” in culorile Ucrainei !!!!

  2. De ce implica România în fanteziile lor? Dacă Ciucă vrea să lumineze ceva în culorile steagului Ucrainei, să-și lumineze vila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate