joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATESe trezește lumea? Partidul născut din protestele fermierilor olandezi a obținut o...

Se trezește lumea? Partidul născut din protestele fermierilor olandezi a obținut o mare victorie în alegeri și este pe cale să devină cel mai mare partid în Camera Superioară a Parlamentului

Mișcarea Fermier-Cetățean (BBB), partid născut din protestele fermierilor olandezi, a obținut aproximativ 20% din voturi în alegerile parlamentare din cele 12 provincii ale Olandei și este pe cale să devină cel mai mare partid în Camera Superioară a Parlamentului olandez, relatează Libertatea, citând BBC.

„Acest lucru nu este normal, dar, de fapt, chiar este! Toți sunt cetățeni normali care au votat”, a spus liderul partidului, Caroline van der Plas.

Șocată de amploarea succesului obținut de formațiune, ea le-a spus susținătorilor că alegătorii rămâneau în mod normal acasă, dacă își pierdeau încrederea în politicieni. „Dar astăzi oamenii au arătat că nu mai pot sta acasă. Nu vom mai fi ignorați”, a spus van der Plas.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Formațiunea a fost înființată în 2019, în urma protestelor de amploare ale fermierilor. BBB își propune să lupte împotriva planurilor guvernamentale de a reduce emisiile de azot prin reducerea drastică a numărului de animale și prin cumpărarea a mii de ferme.

Dar platforma lor politică s-a răspândit rapid dincolo de fermieri, pe o platformă populară care reprezintă valorile sociale și morale olandeze tradiționale, conservatoare.

Partidul va avea 15 locuri din cele 75 ale Camerei Superioare a Parlamentului olandez, la fel ca o alianță dintre Verzi și Laburiști condusă de premierul Mark Rutte.

Campania electorală a fost dominată de imaginea tractoarelor fermierilor prezente pe străzile din Haga și în afara studioului care a găzduit o dezbatere a liderilor, înainte de vot.

Protestele fermierilor olandezi au continuat și-n weekendul recent încheiat, unde au strâns peste 10.000 de persoane.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE