duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATE„ROMÂNIA, între suferință și bucuria Maicii Domnului”, eveniment dedicat Zilei Naționale, la...

„ROMÂNIA, între suferință și bucuria Maicii Domnului”, eveniment dedicat Zilei Naționale, la Muzeul Țăranului Român

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, de la ora 13:00, suntem invitați la Sala Media a Muzeului Țăranului Român, pentru un eveniment cultural de excepție: „ROMÂNIA, între suferință și bucuria Maicii Domnului”.

„Argumentul acestui eveniment este recunoștința pentru existența și unitatea națiunii române, întemeiate pe cele două continuități esențiale – credința și cultura -, dincolo de jertfele și suferințele care le-au făcut posibile”, spun organizatorii.

Cadrul evenimentului cultural este dat de expoziția de icoane a pictorilor Mihaela Fordea și Adrian Mihai Munteanu, fiica cea mare și nepotul marelui zugrav bisericesc Vasile Pascu (1910 – 1978). În mijlocul a douăzeci și cinci de icoane în stil vechi, bizantin reprezentând-o pe Maica Domnului, copii din București, Suceava și Vrancea, participanți în cadrul atelierelor de istorie și literatură organizate de Asociația Tineri pentru Educație și Cultură vor interpreta fragmente din opera ,,Cântarea României” de Alecu Russo, iar tinerii din cadrul Centrului de excelență în istoria culturii și a civilizației românești – Criterion vor interpreta fragmente literare scrise în contextul Marii Uniri de la 1918.

Invitații evenimentului sunt poeta Aura Christi, redactor-șef al revistei Contemporanul, antropologul Gheorghiță Geană, eseistul Christian Crăciun și etnograful Ion Cherciu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE