miercuri, octombrie 16, 2024
ACTUALITATEFermierii olandezi s-au revoltat, din nou, împotriva politicilor ecologiste ale guvernului. De...

Fermierii olandezi s-au revoltat, din nou, împotriva politicilor ecologiste ale guvernului. De ce este important

Sâmbăta trecută, aproape zece mii de fermieri olandezi au protestat la Haga, împotriva politicilor ecologiste ale Guvernului Rutte, care urmărește să reducă poluarea cu nitrogen cu până la 70%, ceea ce va avea un impact major asupra agriculturii din această țară.

Una dintre motivațiile principale ale Guvernului îl constitutie atingerea țintei UE de a ajunge la Net Zero, ceea ce va duce, spun fermierii, la măsuri drastice, care pun în pericol existența fermelor.

Unii dintre fermieri afirmă că vor trebui să reducă numărul animalelor cu 50% sau să folosească mult mai puțini fertilizatori. Temerile acestora sunt că fie își vor reduce drastic activitatea, fie se vor închide cu totul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La rândul său, executivul Rutte nu dă semne că ar ceda, ba chiar spune că oferă pachete compensatorii pentru fermierii afectați. Aceștia, ca și în trecut, afirmă că aceasta este doar o tactică pe care Guvernul o folosește pentru a se asigura că poate cumpăra pământurile părăsite de agricultori, la prețuri mici, scrie Spiked.

În ciuda protestelor, premierul Rutte refuză să negocieze.Ba chiar, acesta a refuzat să participe la emisiuni unde sunt invitați reprezentanții fermierilor. În privința protestelor, a blocat participarea tractoarelor, care deveniseră o prezență simbolică în trecut. Pentru că întotdeauna se poate mai rău, primarul Hagăi a amenințat, chiar, cu mobilizarea armatei împotriva protestatarilor.

Cu toate acestea, fermierii nu cedează și insistă cu sloganul „Fără fermieri, fără mâncare”. Importanța protestului lor ține de faptul că Olanda este al doilea exportator de produse agricole din lume, iar falimentarea fermierilor va produce efecte care se vor resimți peste tot, notează Spiked.

Politica Guvernului olandez este menită, însă, să încurajeze insectele și verdeața, dar fermierii nu se lasă. Bătălia se anunță de lungă durată.

Reamintim că fermierii olandezi au protestat masiv și la mijlocul anului trecut. Vineri, 3 martie, mii de fermieri belgieni au protestat la Bruxelles.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE