ACTUALITATEComisia pentru dezbateri a decis că a doua dezbatere Trump - Biden...

Comisia pentru dezbateri a decis că a doua dezbatere Trump – Biden va fi virtuală. Președintele SUA: Refuz să particip la „dezbateri virtuale”

Comisia pentru Dezbateri Electorale a decis că a doua confruntare dintre candidații la Președinția Statelor Unite va fi virtuală, fiind invocate motive ce țin de infectarea lui Donald Trump cu coronavirus, informează Breitbart.

Mai precis, dezbaterea față-n față care urma să aibă loc pe 15 octombrie ar trebui să se mute în spațiul online, Donald Trump și Joe Biden urmând să fie în locații diferite, iar moderatorul să râmână la Miami.

Președintele SUA a anunțat, însă, că refuză să participe la o astfel de dezbatere virtuală, echipa de campanie confirmând declarația lui Donald Trump.

„Președintele Trump a câștigat prima dezbatere în ciuda unui moderator părtinitor și jalnic precum Chris Wallace și asta o știe toată lumea. Este patetic felul în care creaturile mlăștinoase de la Comisia Prezidențială pentru Dezbateri au sărit în apărarea lui Biden, prin anularea unilaterală a dezbaterii față-n față. Acestea nu sunt dezbateri și nu așa se fac.

Iată faptele: Președintele Trump va fi publicat multiple teste negative înainte de dezbatere, așa că nu este nevoie de această măsură unilaterală. Siguranța tuturor celor implicați poate fi atinsă cu ușurință fără a anula șansa votanților de a-i vedea pe ambii candidați în persoană. Vom spune „pas” acestei tentative triste de a-l salva pe Joe Biden și vom face un miting electoral în loc”, a reacționat echipa de campanie a Președintelui.

Decizia Comisiei vine după ce candidatul democraților, Joe Biden, a afirmat că „Trump n-ar trebui să aibă parte de o dezbatere” atâta vreme cât președintele iese pozitiv la testul Covid-19.

În context, trebuie precizat că pe timpul campanie electorale, Joe Biden a arătat numeroase semne de oboseală și de greutate în exprimare, ceea ce a făcut ca numărul aparițiilor sale publice să fie redus. Republicanii suspectează că decizia de a muta dezbaterea în online are scopul de a nu-l expune pe Biden unei confruntări dificile.

Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale este un ONG finanțat atât de către Partidul Democrat cât și de cel Republican, care se ocupă de stabilirea dezbaterilor electorale între candidații la Președinție din 1988.

Anunțul Comisiei vine după ce ieri noapte, a fost rândul candidaților pentru funcția de vicepreședinte, Mike Pence și Kamala Harris, să participe la o dezbatere.

Prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden a avut loc pe 30 septembrie.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...