ȘTIRIPrima confruntare televizată Trump - Biden: Una dintre cele mai haotice dezbateri...

Prima confruntare televizată Trump – Biden: Una dintre cele mai haotice dezbateri electorale din istoria recentă a SUA

Prima dezbatere televizată a celor doi candidați la președinția SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, a avut loc marţi seara, în Cleveland, în prezența unui public restrâns, dar cu 100 de milioane de telespectatori, informează Breitbart. Dezbaterea de la Cleveland este prima dintr-o serie ce va avea loc înainte de ziua alegerilor.

Cei doi candidați s-au ciocnit încă de la început, devenind una dintre cele mai haotice dezbateri din istoria recentă, după cum a afirmat Vocea Americii.

Candidatul democrat, Joe Biden, l-a atacat pe președintele Trump, numindu-l „clown”, „rasist” și „pionul lui Putin”, în timp ce liderul de la Casa Albă a amintit despre faptul că fiul lui Biden a fost dat afară din Armată pentru consum de droguri.

Temele principale au fost nominalizarea unui nou judecător pentru Curtea Supremă, pandemia de coronavirus, mediul înconjurător și tulburările rasiale.

În ceea ce privește Curtea Supremă, președintele Trump a spus că a câștigat alegerile și alegerile au consecințe. El a declarat că americanii vor avea „un nominalizat fenomenal” care va fi „respectat de către toți”. În replică, democratul Biden a spus că oamenii au dreptul să aștepte să vadă ce se va întâmpla la alegeri, înainte de nominalizarea unui nou judecător. Despre nominalizata lui Trump, Amy Coney Barrett, Biden a spus că „este o persoană foarte bună”, dar că vrea să ia asigurările de sănătate pentru 20 de milioane de americani.

Joe Biden l-a acuzat pe preşedintele Trump că nu are „niciun plan” pentru a face faţă coronavirusului şi a afirmat că preşedintele „a intrat în panică” în momentul declanşării epidemiei.

Donald Trump a contraatacat, învinuind China pentru virus şi susţinând că Biden ar fi închis ţara pentru prea mult timp ceea ce ar fi afectat şi mai mult economia. De asemenea, Trump l-a acuzat pe Biden pentru faptul că fiul său ar fi primit milioane de dolari din China și de la soția primarului Moscovei.

Președintele a amintit și de faptul că împreună cu Barack Obama, administrația Biden a distrus locuri de muncă în SUA, transferându-le în China, iar în replică, democratul a spus că el și Obama au creat mai multe locuri de muncă decât administrația Trump.

În ceea ce privește tensiunile rasiale, președintele Trump a spus că a făcut mai multe pentru oamenii de culoare decât orice președinte, cu excepția lui Abraham Lincoln.

Trump a spus că el susține legea și ordinea, în timp ce contracandidatul său se teme să folosească termenul de „aplicarea legii”, ca să nu piardă susținerea extremei stângi. La rândul său, Biden l-a acuzat pe Trump pentru că ar fi dispersat violent, manifestanții pașnici din fața Casei Albe. Biden a folosit sintagma „nedreptate sistemică” în ceea ce privește problemele rasiale, preluând mesajul protestatarilor radicali care vorbesc despre „rasism sistemic” în Statele Unite.

Trump şi Biden nu au fost de acord nici cu privire la momentul în care un vaccin va fi gata, Trump afirmând că ar putea fi gata în câteva săptămâni, iar Biden spunând că nu va fi gata până la mijlocul anului viitor.

Președintele l-a acuzat pe Biden că vrea să închidă din nou economia SUA, ceea ce „va distruge această țară”. El a acuzat democraţii că au o abordare politicianistă şi încearcă să menţină economia închisă până după alegerile prezidenţiale pentru a-i influenţa şansele sale de realegere.

Preşedintele SUA s-a confruntat cu întrebări repetate din partea moderatorului referitoare la impozitele sale pe venit, după ce recent în presă au apărut informaţii potrivit cărora valoarea taxelor plătite în 2016 şi 2017 a fost de 750 de dolari. „Am plătit milioane de dolari de impozite, milioane de dolari de impozite pe venit”, a spus Trump, care a refuzat să dea cifre exacte, în pofida insistenţei moderatorului. Preşedintele Trump nu şi-a făcut niciodată publice declaraţiile fiscale, după tradiţia candidaţilor la Casa Albă din ultimele decenii.

Biden l-a atacat pe Donald Trump, acuzându-l că a „stricat lucrurile” în timpul mandatului său. „Haide, eşti cel mai rău preşedinte pe care l-a avut vreodată America”, a declarat Biden. La rândul său, Trump a declarat că orașele conduse de primari democrați „arată mizerabil”.

Democratul a declarat că se va alătura din nou Acordului de la Paris privind schimbările climatice dacă va fi ales preşedinte al SUA în noiembrie, în timp ce preşedintele Trump a evidenţiat faptul că emisiile de carbon joacă un rol parţial în schimbările climatice. Trump a susţinut însă că reglementările privind schimbările climatice au afectat economia americană ducând la creşterea preţurilor în domeniul energiei.

Președintele a acuzat și faptul că democrații vor să impună votul prin corespondență pentru a frauda alegerile.. El a reluat mesajul promovat în campanie, susţinând că rezultatele alegerilor ar putea să nu fie cunoscute timp de „luni de zile” şi şi-a exprimat speranţa într-un un scrutin corect.

Donald Trump a fost întrebat de moderator dacă poate condamna explicit așa-numita „supremație albă”, iar Președintele a răspuns că o face, afirmând „Băieți mândri, stați înapoi și stați pregătiți”, dar a adăugat că extrema stângă este responsabilă pentru mult mai multă violență în Statele Unite.

Un sondaj online realizat de Breitbart îl îndică pe Donald Trump ca și câștigător al primei confruntări electorale.

Următoarele dezbateri prezidenţiale vor avea loc pe 15 octombrie, în Miami (Florida) şi pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

Vicepreşedintele republican Mike Pence se va confrunta cu rivala democrată, senatoarea Kamala Harris, pe 7 octombrie, la Salt Lake City (Utah).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. […] Marți seara a avut loc prima dezbatere televizată a celor doi candidați la președinția SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden în prezența unui public restrâns, dar cu 100 de milioane de telespectatori, informează Breitbart. Dezbaterea de la Cleveland este prima dintr-o serie ce va avea loc înainte de ziua alegerilor. Cei doi candidați s-au ciocnit încă de la început, devenind una dintre cele mai haotice dezbateri din istoria recentă, după cum a afirmat Vocea Americii. Candidatul democrat, Joe Biden, l-a atacat pe președintele Trump, numindu-l „clown”, „rasist” și „pionul lui Putin”, în timp ce liderul de la Casa Albă a amintit despre faptul că fiul lui Biden a fost dat afară din Armată pentru consum de droguri, a transmis R3Media. […]

  2. […] Marți seara a avut loc prima dezbatere televizată a celor doi candidați la președinția SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden în prezența unui public restrâns, dar cu 100 de milioane de telespectatori, informează Breitbart. Dezbaterea de la Cleveland este prima dintr-o serie ce va avea loc înainte de ziua alegerilor. Cei doi candidați s-au ciocnit încă de la început, devenind una dintre cele mai haotice dezbateri din istoria recentă, după cum a afirmat Vocea Americii. Candidatul democrat, Joe Biden, l-a atacat pe președintele Trump, numindu-l „clown”, „rasist” și „pionul lui Putin”, în timp ce liderul de la Casa Albă a amintit despre faptul că fiul lui Biden a fost dat afară din Armată pentru consum de droguri, informează R3Media. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate