vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEULTIMA ORĂ: Schimbarea numelui liceului „Mircea Vulcănescu” a eșuat. Consiliul Profesoral a...

ULTIMA ORĂ: Schimbarea numelui liceului „Mircea Vulcănescu” a eșuat. Consiliul Profesoral a amânat decizia pentru o dată ulterioară

ACTUALIZARE 16.02/15:41 Surse apropiate liceului „Mircea Vulcănescu” afirmă că s-a amânat o hotărâre în cazul schimbării denumirii unității de învățământ.

În urma unei ședințe maraton, de peste 3 ore, profesorii nu s-au înțeles cu privire la o decizie. În timpul dezbaterii, câteva sute de persoane au participat la un protest împotriva unei eventuale schimbări a numelui liceului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Joi 16 februarie ora 12:30, va avea loc o ședință a Consiliului profesoral din cadrul Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, în care se va cere schimbarea denumirii unității de învățământ, pe motiv că actualul nume ar încălca legea 217/2015.

Conform surselor noastre, pe adresa școlii au venit mai multe adrese din partea unor instituții, de la Ministerul Educației la Prefectura Capitalei, în care se face această solicitare.

Aceste adrese fac, la rândul lor, referire la o solicitare a Institutului „Elie Wiesel” pe acest subiect.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că Institutul respectiv a mai făcut presiuni pentru schimbarea numelui liceului în cauză, ambele eșuate. Prima a fost în 2017, iar a doua chiar anul trecut.

Recent, același institut, prin intermediul reprezentanților PNL din București, a încercat demolarea statuii filozofului român din sectorul 2. Tentativa a eșuat la votul consilierilor locali.

Criticii lui Vulcănescu se prevalează de o denumire ambiguă a legii pe baza căreia a fost condamnat de comuniști pentru a-l declara „criminal de război”. În realitate, așa cum a arătat însăși sentința și rechizitoriul procurorului de caz, Vulcănescu a fost condamnat pentru „dezastrul țării”. În termenii vremii, asta a însemnat că Vulcănescu a fost pedepsit cu 8 ani de temniță pentru că a făcut parte, ca subsecretar de stat la Finanțe, din guvernul care a declarat război URSS.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

 1. Faptul că amână înseamnă că vor să o facă pe ascuns când nu mai este nimeni atent. Trebuie să stăm cu ochii pe ei!

 2. Of, later editul pare încurajator insă in fond amânarea indică faptul că vor să tragă de timp până ce lumea se lasă pe ureche și să voteze noaptea ca hoții. săracii profesori nu sunt lăsați să fie profesori căci activiștii ii supun terorismului ideologic , îi șantajează și ii târăsc in jocul lor murdar de subjugare morală a națiunii române,

  vă dați seama că dacă vrei să predai istorie ești considerat paseist și naționalist primitiv, dar să predai istoria altei națiunii la copiii națiunii tale, aia e acum cool, oficial și aprobat. Să iubim neamul altora, așa e cool

 3. Sper să nu se cedeze la tacticile mizerabile ale Florian & Co.

  Ar trebui să iasă lumea în fața liceului în semn de protest când este ședința.

  Dacă s-a putut împiedica dărâmarea statuii, se poate împiedica și schimbarea numelui liceului.

  • Păi am ieșit, destul de mulți, la ședința de joi. Ca și pe 28 decembrie. Problema e că nu știm când va fi ședința următoare. Ei mizează și pe oboseala noastră, să recunoaștem că militanți activi, când e cazul în stradă, suntem puțini. Nu numai în București, în toate orașele. Cei mai mulți ne-am învoit de la serviciu pentru protestul de joi. Dacă mișcarea naționalistă activă ar cuprinde mai mulți oameni, în astfel de cazuri, în care protestul trebuie să se desfășoare la o oră imposibilă, cei care prima dată nu au putut să-și ia liber, o fac la următoarea acțiune. Și tot așa.

 4. Alexandru Florian fiu de bolșevic care a făcut carieră când elita românească și Vulcănescu mureau in inchisoare a ajuns acum la adăpostul unei legi adoptate când românii dormeau in papuci, să ucidă și simbolic pe cei pe care Aa Pauker și alte miorității plie de ură i au ucis și fisic.

  poporul care isi pierde demnitatea iși va pierde și libertatea iar ulterior chiar viața

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate