miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEInstitutul „Elie Wiesel” face presiuni asupra conducerii și profesorilor liceului „Mircea Vulcănescu”...

Institutul „Elie Wiesel” face presiuni asupra conducerii și profesorilor liceului „Mircea Vulcănescu” pentru a-i schimba numele

Institutul „Elie Wiesel” face presiuni asupra conducerii și profesorilor de la liceul „Mircea Vulcănescu” pentru a-i schimba numele unității de învățământ, relevă Podul.ro.

Conform sursei citate, directoarea liceului a fost convocată în cursul lunii trecute, la 22 octombrie, la sediul Institutului Elie Wiesel, unde i s-a trasat sarcina de a schimba degrabă numele de ”Mircea Vulcănescu”, fiind avertizată că e mai bine să facă asta la propria inițiativă decât în urma altor demersuri.

Pe aceeași linie s-a situat și primarul sectorului 4, Daniel Băluță. PSD-istul ar fi repetat, întocmai, placa îndrugată de „Elie Wiesel”, totodată prezentându-i procedurile pe care trebuie să le facă pentru a schimba cât mai repede numele de ”Mircea Vulcănescu”, scrie Podul.

Reamintim că în 2017, același institut a făcut presiuni pentru eliminarea numelui lui Vulcănescu de pe instituția de învățământ. Atunci, mai multe zeci de personalități și organizații s-au mobilizat și au convins autoritățile sectorului 4 să nu schimbe numele liceului.

Institutul Elie Wiesel îl consideră pe Mircea Vulcănescu drept „criminal de război”, pentru că a fost condamnat de așa-zisele Tribunale ale Poporului la opt ani de închisoare. În realitatea, după cum vom arăta într-un articol viitor, Vulcănescu a fost condamnat pentru participarea într-un Guvern care a declarat război URSS și pentru negocierile economice cu Germania, la care a luat parte în calitate de angajat al Ministerului Finanțelor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Ellie Sa mearga in america si sa nu ne impuna ei regulile. Tatal conducatorului acestui institut a fost tortionarul a mii de eroi anticomunisti romani. RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate