joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATESchimbare masivă față de anii 90. Sondaj pe Hotnews: Aproape jumătate dintre...

Schimbare masivă față de anii 90. Sondaj pe Hotnews: Aproape jumătate dintre români cred că avortul NU este un drept. În 30 de ani, România a inversat trendul: de la moarte la viață

Aproape jumătate dintre români cred că avortul nu este un drept relevă un sondaj Hotnews, în cadrul unui parteneriat cu Televiziunea Română (TVR).

Mai precis, 47% consideră că avortul nu este un drept, iar 51% susțin că opusul. 2% dintre votanți au declarat că nu-i interesează subiectul.

Procentele foarte apropiate relevă o schimbare masivă de paradigmă în mentalul românesc, după ce în anii 90 a existat o frenezie a avorturilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform statisticilor, anul 1990 a fost cel mai sângeros din acest punct de vedere, cu peste 1 milion de copii care au fost uciși în pântece. Practic, doi din trei copii nu mai vedea lumina zilei în 1990. În acel an, România a avut un procent uluitor de 76% de copii avortați din totalul sarcinilor existente.

Trebuie precizat că în 1990 a fost abrogat Decretul 770/1966, prin care regimul Ceaușescu a limitat drastic avortul.

Cifrele au scăzut ajungând la 200.000 în anul 2000, cu trei sferturi mai puțin decât în 1990.

Românii și-au schimbat și mai mult atitudinea față de avort în anii ce au urmat. Spre exemplu, în 2020, se făceau cu 96% mai puține avorturi decât în anul 1990, adică în jur de 30.000, conform cifrelor Institutului Național de Statistică. Practic, în 2020, România a avut cel mai mare procent de nașteri din sarcinile începute, peste 86%, din 1958 încoace. Cu alte cuvinte, trendul s-a inversat total față de 1990.

Această schimbare se reflectă și în sondajul realizat pe Hotnews, un site care a promovat constant avortul.

Schimbarea nu a fost favorizată în niciun fel de stat, care nu a avut nicio politică de a stimula nașterile sau de a ajuta familiile cu mulți copii. De asemenea, mass-media a portretizat mereu pe susținătorii vieții ca pe niște „fanatici”, promovând mereu punctul de vedere al susținătorilor avorturilor.

Atitudinea românilor, din ce în ce mai favorabilă protejării vieții copiilor nenăscuți vine în contradicție cu tendințele din Occidentul european. Astfel, recent, Parlamentul European a cerut înscrierea unui „drept la avort”  ca drept fundamental al Uniunii Europene.

În SUA, însă, după aproape 50 de ani, Curtea Supremă de Justiție a constatat nulitatea deciziei care transforma avortul în drept constituțional la nivel federal.

Conform statisticilor, din 1958 încoace, România a îngropat peste 20 de milioane de copii prin avort.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. 48% pro avort, 51 % anti am văzut la ultima afișare, și nu uitați că e platforma principală a avorționiștilor seculariști, deci e victorie in deplasare. ..

  Datorită amintirii comunismului, majoritatea oamenilor au ignorat deliberat măcelul ingrozitor din spitale.

  Spitalele trebuie să fie locuri ale vieții și au ajuns clinici de terminare a vieții.

  22 de milioane de avorturi este efectiv un popor intreg. A fost ucis iresponsabil un popor român intreg… Să nu vă mirați de datoria publică și austeritatea care urmează: inflație, biruri , tăieri pensii și sărăcie. Că este rezultatul logic al uciderii propriilor copii,. Vom fi un popor imbătrînit pe care nu mai are ce nouă generație să il tină…

  Evident o să vină capitaliștii dăștepți și stângiștii dăștepți și o să aducă pakistanezi cică să salvee economia. Insă o să vedeți că pe ăia tot voi o să ii platiti, că isi aduc familiile și veți da miliarde de euro pentru „integrare”, aia nu va rezolva nimic.

  Majoritatea fetelor fac avort impinse de bărbați, nu e nimic legat de demnitatea feminină și nu știu ce alegere liberă . Femei prinse in lanțuri și abandonate de bărbați și de familii.

  Desigur, apar mai noi feministele care avortează de ciudă, să facă nu știu ce carieră cretină, adică să devină slugi in corporații și să primească bani pe care ii toacă cu alcool rafinat seara cand ajung singure acasă. Dar asta nu e regula. Regula e că bărbatul abandonează femeia și logic că femeia la disperare recurge la avort, după care sănătatea ei se distruge, impreună cu sufletul și nu o să mai poată zâmbi niciodată fără să isi aducă aminte, mai devreme sau mai tarziu, că acasă putea avea doi copii minunați care să o aștepte și să o iubească.

 2. Pe mine ma suprind ca invoca mamele care mor de la avorturi…de parca le impinge cineva la crima.
  De ce incercam sa justificam mascat crima (pentru ca asta e), la umbra unor argumente emotionale?
  Responsabil ar fi mai degraba cine le impinge (spre avort) explicit sau prin propaganda agresiva (pro-avort sau hiper-sexualizanta), nu natura noastra indreptata spre a da viata si responsabilitatea fiecarui act sexual (care are urmari biologice si sufletesti=copiii).

  Da, au murit mame facand avort pe ascuns.

  Dar au murit vreo 22 milioane de copii. Pe aia nu ii numaram?

  Iar acel domn Vladareanu din dezbaterea TVR a facut niste afirmatii jenante, de genul: “in tari civilizate, nu religioase”. Pai bre, nene, tarile religioase au nascut civilizatia, nu invers.
  Romanii fierbeau, ardeau, schingiuiau si dadeau la lei oamenii (crestinii si gladiatorii), aplaudau vazand cum se chinuie altii, faceau desfrauri cu miile, faceau baie in sange de copii etc…Despre ce vorbim?

  Si mai incetati cu lozinca asta rasuflata: “corpul meu, alegerea mea”. Corpul tau nu are 2 capete, 4 maini si 4 picioare.
  Hai ca poti pricepe, esti mare, matur…se poate…

 3. Si mai avem curaj sa spunem ca suntem un popor de oameni cu frica de Dumnezeu.
  Avortul din punctum meu de vedere este o “Crima asa zis Legala dupa legile cretine ale oamenilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE